13.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021

FOTO. Scandal. Candidatul socialist la președinția Republicii Moldova, Igor Dodon, este acuzat de plagiat în teza de doctorat. Dodon ar fi copiat din cărțile scrise de doi profesori de la ASE

Candidatul Partidului Socialist pentru președinția Republicii Moldova, Igor Dodon, este acuzat că a plagiat fragmente din teza lui de doctorat, informează sâmbătă site-ul deschide.md.

Igor Dodon a declarat că a susținut această lucrare de doctorat la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), Catedra bănci și burse de valori.

Un jurnalist a fotocopiat lucrarea aflată la Biblioteca Națională din Chișinău și a dat-o publicității. Cu ajutorul a două programe de detectare a textelor identice, jurnalistul a descoperit ca Dodon preluase fragmente din lucrările a doi profesori universitari români, Ion Popa și Gabriela Gradu de la Academia de Studii Economice din București.

Candidatul Igor Dodon nu a făcut deocamdată comentarii asupra acestor acuzații.


Citește și: Trei milioane de moldoveni îşi aleg duminică șeful statului, pentru prima dată în ultimii 15 ani

Socialistul Igor Dodon şi candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu sunt favoriţi la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, arată Barometrul Opiniei Publice, un sondaj dat publicităţii săptămâna trecută la Chişinău.


Aproape trei milioane de locuitori ai Republicii Moldova sunt chemaţi la urne duminică, pentru a-şi alege preşedintele prin vot direct, pentru prima dată în ultimii 15 ani.

După un regim pro-european care a fost marcat de serioase scandaluri de corupție, cele mai mari șanse la funcția de președinte le are omul Moscovei, Igor Dodon, pe care presa îl acuză că primește bani de la Federația Rusă. Dodon spune public că Moldova trebuie să intre în axa Belarus-Rusia-Kazahstan. Tabăra pro-europeană este profund divizată și confruntată cu acuzații de corupție.


Citește și: Moscova, pe cale să reocupe Chișinăul. Tabăra pro-europeană este profund divizată, iar Igor Dodon este acuzat că primește bani de la ruși

 

 

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă