0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialCandidatii pentru titularizare care au absolvit "Spiru Haret" - Deva au fost...

Candidatii pentru titularizare care au absolvit “Spiru Haret” – Deva au fost scosi din examen

Peste 70 de persoane care s-au prezentat, miercuri, la un centru din Deva pentru a sustine examenul de titularizare protesteaza in fata Inspectoratului Scolar, nemultumite ca au fost scoase din sali, spunandu-li-se ca nu il pot sustine intrucat au absolvit Universitatea "Spiru Haret" – sectia Deva, informatia Mediafax.

Peste 70 de persoane care s-au prezentat la centrul de la Liceul Pedagogic "Sabin Dragoi" pentru a da examenul de titularizare au mers in fata Inspectoratului Scolar Judetean, aflat langa centrul respectiv, nemultumite ca au fost scoase din sala de examinare, pe motiv ca sunt absolvente ale Universitatii "Spiru Haret", sectia Deva, la invatamant la distanta.

Oamenii sunt revoltati si spun ca au platit peste 4.000 de lei pentru a urma cursurile acestei universitati, iar apoi si-au facut toate actele de care aveau nevoie pentru a intra in examen si au fost validati.

Ei afirma ca miercuri, cu o jumatate de ora inainte de a li se da subiectele, li s-a cerut sa paraseasca salile de examinare, fiind atentionati ca, oricum, si in cazul in care vor reusi sa treaca examenele, nu vor primi posturi.

Potrivit presedintelui Comsiei de examinare pentu titularizare, Claudiu Lautaru, care este si adjunct al ISJ Hunedoara, peste 70 de absolventi ai sectiei din Deva a Universitatii "Spiru Haret" nu au fost primiti la examen, iar cei care au ramas nu vor beneficia de post, chiar daca reusesc sa ia o nota mare la examen.

"Ministrul Educatiei a emis ieri (marti – n.r.) un ordin prin care a stabilit ca nu vor participa la examenul de titularizare absolventi de la mai multe sectii ale «Spiru Haret», printre care si cea de la Deva. Ei nu sunt primiti in examen si este regretabil faptul ca nu s-a stiut dinainte pentru ca puteau fi anuntati sa nu se prezinte. Asa am fost nevoiti sa le cerem sa paraseasca salile de examinare chiar inainte de a face publice subiectele", a spus Lautaru.

Potrivit sursei citate, au fost cateva persoane care nu au vrut sa paraseasca salile, facand acest lucru abia la sosirea paznicului Liceului Pedagogic "Sabin Dragoi".

Mai multi reprezentanti ai Jandarmeriei au ajuns in fata ISJ, unde s-au strans protestatarii dupa ce au fost rugati sa paraseasca incinta Liceului "Sabin Dragoi", aflat in imediata apropiere a ISJ.

Universitatea "Spiru Haret" are 53 de centre teritoriale pentru invatamant la distanta ilegale care functioneaza in toata tara, dar si la Berlin, Chisinau, Madrid, New York, Tel Aviv, Roma,Viena, Toronto, Paris, dar si 25 de facultati cu 49 de domenii de licenta autorizate provizoriu sau acreditate.

Cele mai citite

INS: 85,7% dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de Internet de acasă, în 2023

Ponderea gospodăriilor din România care aveau acces la Internet de acasă a ajuns, în acest an, la 85,7% din total, în creştere cu 3,6%...

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă