2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialCanada: O grupare anarhistă revendică incendierea unei banci şi ameninţă summiturile G8...

Canada: O grupare anarhistă revendică incendierea unei banci şi ameninţă summiturile G8 şi G20

O grupare anarhistă a revendicat miercuri un incendiu la o filială a Royal Bank (RBC) din Ottawa şi a ameninţat că “va fi acolo” când Canada va găzdui summiturile G8 şi G20, luna viitoare, relatează The Montreal Gazette, monitorizată de NewsIn.

 

Identificându-se numai drept FFFC-Ottawa, gruparea a publicat pe internet un comunicat, în care a afirmat că a vizat banca pentru că a sponsorizat Jocurile Olimpice de Iarnă, din 2010, de la Vancouver, organizate pe “pământ furat de la localnici”.

“Jocurile Olimpice de la Vancouver s-au încheiat, dar flacăra încă arde”, scrie în mesajul publicat pe un site independent. “O filială RBC poate fi găsit la fiecare colţ de stratdă din Canada. Le transmitem flacăra tuturor celor care vor să se opună încălcării drepturilor localnicilor, drepturilor tuturor şi distrugerii continue a planetei noastre. Spunem: Focul de această dată”, se arată în text.

Un videoclip de două minute a fost ataşat mesajului şi arată persoane care pleacă din banca din Ottawa, în timp ce flăcări portocalii cuprind interiorul clădirii. Incidentul s-a produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Nu s-au înregistrat victime, iar estimările iniţiale ale pagubelor sunt de 300.000 de dolari.

Gruparea subliniază că “va fi acolo” atunci când liderii mondiali se strând pentru a “lua decizii care vor extinde politicie de exploatare a oamenilor şi a mediului”, la summitul G8 ce va avea loc în iunie, la Huntsville (Ontario) şi la cel G20 de la Toronto.

Sediul RBC este în centrul districtului financiar al Toronto, în perimetrul de securitate stabilit pentru summit.

Poliţia din Toronto se pregăteşte pentru numeroase proteste în timpul summitului G20 şi vor pune în aplicare măsuri stricte de securitate. Camere de luat vederi cu circuit închis sunt montate deja în oraş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă