5.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialFOTO. Campioana MONDIALĂ la scufundări rămâne pentru întotdeauna în ADÂNCURI. Ce spune...

FOTO. Campioana MONDIALĂ la scufundări rămâne pentru întotdeauna în ADÂNCURI. Ce spune fiul Nataliei Molchanova

După patru zile de căutări, echipele de salvare au oprit cercetările în cazul campioanei mondiale la scufundări, Natalia Molchanova, care a dispărut în Marea Mediterană.

Zona dispariţiei este în apele teritoriale spaniole. Familia sportivei a anunţat că va continua s-o caute, folosind un robot telecomandat. Presa internaţională notează însă că este exclus ca ea să mai fie găsită în viaţă.

Campioana a dispărut duminică după-amiază în apropierea insulei Formentera. Federaţia de scufundări din Rusia a postat pe contul de Facebook al campioanei o serie de precizări. Conform acestei surse, sportiva a dispărut într-o zonă în care, în acel moment, se aflau şi alţi scufundători, precum şi o barcă special pregătită să le acorde sprijin acestora. Duminică, Molchanova era instructoare pentru alţi doi scufundători.

Molchanova a executat câteva scufundări alături de ceilalţi, apoi s-a îndepărtat la circa 60 de metri şi a coborât fără a mai reveni. În acel perimetru se înregistrează curenţi subacvatici puternici, iar adâncimea apei atinge 65 de metri.

Fiul Nataliei, Alexey, care este şi el înotător, a declarat pentru The Times că “simte” că mama lui a dispărut pentru totdeauna. “Îşi dorea să rămână în mare. Cred că şi-a dorit acest lucru”, a spus Alexey.

Citeşte şi: Campioana mondială la scufundări libere A DISPĂRUT în adâncurile Mării Mediterane

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul lui Ciolacu de Ziua Națională

Mesajul de unitate al Zilei Naţionale ar trebui să fie prezent în orice acţiune a cetăţenilor, societăţii civile, mediului de afaceri, reprezentanţilor statului sau...

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...
Ultima oră
Pe aceeași temă