27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCâmpeanu: Pensiile ar putea creşte în 2014

Câmpeanu: Pensiile ar putea creşte în 2014

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, vineri, că pensiile ar trebui să crească, în 2014, în conformitate cu programul de guvernare, transmite Agerpres.

„Aşa cum am spus în programul de guvernare şi cum premierul Ponta a afirmat întotdeauna, principalul nostru deziderat este să respectăm legile, deci, ca atare, şi legea care priveşte indexarea pensiilor în fiecare an va fi respectată şi pentru anul următor. În ceea ce priveşte creşterea salarială, domnul ministru Voinea a spus foarte clar – în funcţie de creşterea economică, de încasările la buget se va prevedea şi o creştere la anul, nu anul acesta”, a spus ministrul Muncii.

Câmpeanu a arătat că restanţele care trebuie plătite în urma hotărârilor judecătoreşti vor face imposibil ca salariile să crească foarte mult anul viitor.

„În primul rând, avem de plătit foarte multe restanţe pe hotărârile judecătoreşti din urmă. Acest mare procent pe care urmează să îl plătim, mai ales la anul, va greva posibilitatea a mări foarte mult salariile”, a afirmat ministrul Muncii.

Scenariul de bază al bugetului pe 2014 include continuarea indexării pensiilor cu 4% şi creşterea fondului de salarii în sectorul public cu 3%, a declarat joi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, la postul de televiziune Antena 3.

Câmpeanu a participat, vineri, la MAE, la semnarea Planului de acţiune pentru implementarea Parteneriatului dintre Guvernul României şi UNICEF pentru perioada 2013-2017.

Citeşte şi Angajament. Cum va îmbunătăţi Guvernul situaţia copiilor vulnerabili

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă