22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCAMPANIE. Mazăre strânge semnături de la constănțeni pentru preluarea Portului

CAMPANIE. Mazăre strânge semnături de la constănțeni pentru preluarea Portului

Sute de constănțeni s-au înghesuit, luni, să semneze pentru preluarea portului Constanța. Primăria a inițiat o campanie prin care cere punctul de vedere al locuitorilor. Aceștia sunt rugați să răspundă la două întrebări: „Vrei mai multe acţiuni în Portul Constanţa?” şi „Vrei scăderea facturii tale la energie termică?”. Au fost amenajate 20 de puncte de strângere de semnături. Marea lor majoritate sunt amplasate în cluburile de pensionari și în apropierea acestora, dar și în marile centre comerciale. 

Chiar din prima zi oamenii s-au înghesuit să semneze. Au stat la cozi de zeci de minute numai pentru a-și spune opinia. Aceștia spun că își doresc facturi mai ieftine la întreținere și vor ca primăria să controleze portul. ”Așa e normal, nu e în Constanța, al nostru? De ce să ia alții banii?”, a spus o bătrână aflată la coadă.

În majoritate, cei care au semnat ieri fac parte din vârsta a treia, din cei care primesc o dată pe lună de la primărie un pachet cu alimente. De altfel, Radu Mazăre a promis că dacă va obține încă 13% din acțiunile CNAPMC va folosi dividendele obținute pentru a subvenționa gigacaloria pentru mai mulți oameni săraci.

Demersul primăriei Constanța nu este privit cu ochi buni de toată lumea, însă. ”Îi reamintim primarului Radu Mazăre că promitea, în campania electorală, ”UN NOU CET, O GIGACALORIE MAI IEFTINĂ”. Cum poate să vină acum, la doi ani de la alegeri, să îi întrebe pe constănțenii dacă vor scăderea facturii la energie termică? Acesta este principalul motiv pentru care a fost ales în funcție”, au declarat reprezentanții Asociației Constanța Ia Atitudine, care au realizat și fotografiile care însoțesc acest articol.

„Noi am identificat mai multe resurse financiare care pot fi folosite pentru a scădea factura la gigacalorie pentru toți constănțenii. Nu este nevoie decât de puțină voință din partea primarului și a consilierilor PSD, de reducerea contractelor cu firmele de casă ale primăriei”, a declarat Andrei Popescu, președintele ACIA.

Reamintim faptul că municipiul Constanța are una dintre cele mai scumpe gigacalorii din țară, de două ori mai scumpă decât în București. De asemenea, Constanța este singurul oraș din România care nu subvenționează gigacaloria, ci acordă subvenții de încălzire celor mai sărace persoane, Radu Mazăre reușind astfel să-și țină captiv electoratul fidel.

Împotriva preluării acțiunilor CNAPMC s-au pronunțat și partidele politice, atât PNL, cât și PDL. Fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu a declarat, la începutul lunii, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că din 2008, de când Consiliul Local deţine 20 la sută din acţiunile la port, nu a participat cu niciun leu la cheltuieli.

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...
Ultima oră
Pe aceeași temă