25.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialCampanie electorala cu bata si toporul

Campanie electorala cu bata si toporul

» Liderii comunali ai PSD si PDL s-au ciomagit unii pe altii, in incercarea de a smulge voturi pentru Geoana si Basescu.
» Dupa ce un simpatizant PSD i-a spart masa cu toporul si l-a lovit cu acelasi topor pe fratele sau, liderul PDL Scanteiesti a devastat casa parintilor agresorului si l-a batut bine pe simpatizantul PSD.

La Galati, protagonistii campaniei electorale pentru cel de-al 2-lea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale nu au mai tinut cont nici de lege, nici de bunul-simt, atat PSD, cat si PDL incercand sa obtina voturi pentru propriul candidat prin campania negativa si prin ciomagirea adversarilor. Presedintele PDL Galati, Mircea Toader, a reclamat ca cei de la PSD i-au batut pe liderii organizatiilor din comunele Beresti Meria si Scanteiesti. In cadrul conferintei de presa, vicepresedintele PDL Beresti Meria a declarat ca, in seara de 25 noiembrie, a fost batut de patru sateni care i-au spus sa ia bannerul PDL, "pentru ca acolo e zona pesedista", sustinand ca in spatele acestei ciomageli ar fi primarul pesedist Victor Dorobat. Cand a fost intrebat de eventualii martori la aceasta agresiune a spus ca nu sunt: "Martori nu sunt, ca nu lucreaza cu martori, va dati seama".

 

Cu toate ca s-a ales cu doua coaste rupte, cel batut nu a depus plangere la politie. Al doilea invitat al conferintei de presa a PDL, Severin Basarab, consilier local PDL din Scanteiesti si fost contracandidat al actualului primar PSD Ghiorghe Bute, a declarat  ca pe 30 noiembrie, la ora 20.00, mai multe persoane au intrat in barul sau cu toporul, au inceput sa sparga mesele, sa loveasca in stanga si-n dreapta, aceiasi indivizi lovindu-l cu toporul in spate pe fratele sau, Puiu Basarab. "Nu pot sa spun exact, dar cu siguranta sunt pusi de primar", a adaugat Basarab. Din ancheta politiei a rezultat ca cele doua tabere de la Scanteiesti s-au ciomagit reciproc: "In urma verificarilor politistilor, s-a constatat ca pe 30.11, la Scanteiesti, la ora 20, numitul Patriche Iulian a intrat in bar si a distrus cu toporul o masa de plastic. Basarab Puiu, fratele lui Basarab Severin, a refuzat sa depuna plangere pentru lovire, iar Basarab Severin a depus la IJP Galati o plangere pentru distrugere.

 

La ora 23.50, pe apelul 112 am primit o sesizare potrivit careia Basarab Puiu, cu Basarab Marian si Basarab Severin au intrat in locuinta lui Patriche Marin, tatal lui Iulian, au distrus ferestrele si l-au lovit pe Patriche Iulian cu obiecte contondente. Patriche Iulian a depus plangere, in prezent cei trei fiind cercetati pentru violare de domiciliu, distrugere si lovire de persoana", a declarat purtatorul de cuvant al IJP Galati, Cristina Tatulici.

Dosare penale
Ziua de sambata a fost dedicata de PDL si PSD unei ciomageli generale, in judetul Galati fiind inregistrate 30 de evenimente: "In urma verificarilor efectuate, politistii au intocmit doua dosare penale pentru fapte care au avut loc in localitatile Gohor si Smulti, prentru violare de domiciliu, respectiv crearea de obstacole pe partea carosabila si au aplicat noua sanctiuni contraventionale", a precizat Cristina Tatulici.

Cele mai citite

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...
Ultima oră
Pe aceeași temă