33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialCamere foto care se conecteaza direct la internet

Camere foto care se conecteaza direct la internet

Goana dupa cat mai multi megapixeli are ca rezultat imediat umplerea rapida a cardului de memorie a camerei foto. Solutia gasita de producatori: camere foto ce pot transmite fotografiile direct pe internet.

Telefoanele mobile echipate cu camere foto ofera deja astfel de servicii, dar acestea produc, de obicei, imagini la rezolutie mica. In plus, foarte multi utilizatori sunt inca atasati de ideea ca o fotografie de calitate se realizeaza cu un aparat special creat in acest sens, nu cu celularul. Insa cateva poze realizate la 8-9 megapixeli sau inregistrari video umplu extrem de rapid cardul de memorie, iar posibilitatea de a trimite imediat si oriunde in lume fotografia sau clipul realizat nu este de neglijat. Asa ca producatorii au lansat camerele foto cu tehnologie WiFi integrata, capabile sa posteze fotografiile direct pe internet, fara a mai fi nevoie de conectarea la un calculator.
Eastman Kodak este primul producator care a inceput sa livreze primele astfel de camere. EasyShare-One avea un pret de 599 de dolari si putea trimite direct prin e-mail fotografiile sau clipurile video realizate, prin transmitatorul Wi-Fi incorporat. Insa era obligatorie plata unui abonament de 4,99 dolari pe luna pentru a avea acces la hot-spot-urile T-Mobile din Statele Unite.

Ultimul model ultracompact de la Nikon – COOLPIX S52c – duce insa mobilitatea camerelor foto la un nou nivel, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a-si posta pozele pe internet, pe site-ul sau pe blogul personal, ori de a le trimite prin e-mail prietenilor, de oriunde este prezenta o conexiune WiFi gratuita. Aceste operatiuni sunt la indemana prin simpla apasare a butonului Picture Mail, ce va trimite direct in spatiul virtal una sau mai multe imagini la o rezolutie si de 9 megapixeli. Acestei capabilitati i se mai adauga un ecran generos de 7,6 cm, foarte luminos datorita contrastului de 500:1, un obiectiv cu zoom 3X, stabilizator de imagine si posibilitatea de inregistrare a filmelor cu 30 fps. La noi, pretul unui astfel de aparat este de circa 900 lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă