25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialCamere de supraveghere a traficului instalate in oras

Camere de supraveghere a traficului instalate in oras

Numarul de accidente rutiere provocate de depasirea limitei de viteza si de trecerea pe rosu la semafor va putea fi diminuat cu 30% prin instalarea unor camere de supraveghere a traficului. Academia Internationala de Siguranta Rutiera a propus municipalitatii implementarea unui proiect-pilot de siguranta rutiera, denumit „ProSiguR”.
Astfel, vor fi instalate 132 de camere de supraveghere si control al vitezei cu care se deplaseaza masinile. Camerele vor surprinde daca soferii trec pe rosu la intersectii. Banii incasati din amenzile aplicate in urma constatarilor facute de camere vor reprezenta venituri la bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Proiectul va oferi administratiei locale resurse financiare ce pot fi alocate apoi pentru alte activitati dedicate, fluidizarii traficului si cresterii nivelului sigurantei rutiere, precum si pentru formarea profesionala a expertilor din domeniul sigurantei rutiere. Proiectul va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti si va fi pus in aplicare daca va fi aprobat de consilierii generali.
Proiectul va fi sustinut printr-un sistem nou de finantare, si anume „contravenientul plateste”, care consta in finantarea echipamentelor necesare activitatii de supraveghere si control din fondurile stranse in urma aplicarii amenzilor pentru cei care vor depasi limita de viteza si vor trece pe rosu. Academia Internationala de Siguranta Rutiera va fi responsabila de realizarea proiectului, inclusiv finantarea, punerea in functiune si operarea sistemului. La finalul proiectului, care se va derula pe o perioada de trei ani, intregul echipament se va transfera cu titlu gratuit catre municipalitate.
Academia Internationala de Siguranta Rutiera are un centru regional pentru Europa Centrala si de Sud infiintat la Bucuresti in 2004. Activitatea acestuia consta in instruirea politistilor si a altor persoane impli-cate in politici de trafic si de siguranta rutiera si dezvoltarea de programe de formare profesionala. Aceasta Academie a aparut ca urmare a numarului mare de accidente rutiere care se inregistreaza in intreaga lume. La nivel mondial se produc anual 1,26 de milioane de decese si peste 35 de milioane de persoane sunt ranite. Organizatia Mondiala a Sanatatii a prezentat adunarii generale a Natiunilor Unite un raport asupra efectelor traficului rutier asupra starii de sanatate a populatiei globului. Adunarea a stabilit ca OMS sa-i incurajeze pe liderii internationali sa ia masuri pentru imbunatatirea sigurantei rutiere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă