2.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialCamera Deputaţilor a adoptat legea educaţiei

Camera Deputaţilor a adoptat legea educaţiei

Deputaţii au adoptat miercuri proiectul legii educaţiei, cu 181 de voturi “pentru” şi 95 “împotrivă”, potrivit Mediafax.

Împotriva Legii Educaţei au votat deputaţii PSD şi PNL, care au anunţat, prin reprezentanţii lor, că se vor exprima împotrivă şi au argumentat votul.

După votul favorabil acordat proiectului Legii Educaţiei, plenul Camerei Deputaţilor a respins, tot prin vot, cele patru proiecte de lege care reglementau domeniul Educaţiei, respectiv PLX 115, propus de Alianţa PSD+PC, şi PLX 180, PLX 181 şi PLX 182, propuse de PNL.

Deputaţii PSD şi PNL au criticat, în mod repetat şi vehement, Legea Educaţiei, susţinând că vor îndrepta greşelile din aceasta atunci când vor veni la guvernare sau că varianta votată este proastă şi ruşinoasă, întrucât sacrifică identitatea naţională.

Legea, care cuprinde peste 300 de articole, a fost dezbătută miercuri în două reprize, deputaţii adoptând, în aceeaşi zi, şi Legea lustraţiei. Aceştia au dezbătut proiectul de la articolul 65, care se referă la admiterea la liceu.

Legea educaţiei a intrat luni în dezbaterea plenului Camerei.

 

 

Cele mai citite

Disoluția unui partid de laborator/ “Cine nu sare ia condamnare!”

Liderii tefeliștilor n-au mai sărit demult. După lansarea acuzațiilor de corupție formulate de DNA la adresa lui Vlad Voiculescu și a Ioanei Mihăilă, USR-ul s-a...

3 riscuri majore asociate cu migrările dentare

Migrarea dentară este un fenomen care afectează mulți oameni, însă nu i se acordă importanța cuvenită. Dar te-ai întrebat vreodată cu ce riscuri este...

Iohannis a semnat decretul privind numirea noului șel al Statului Major al Armatei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind numirea în funcţia de şef al Statului Major al Apărării a general-locotenentului - cu trei stele...
Ultima oră
Pe aceeași temă