17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăSpecialCamera de Comerț și Industrii a României, mesaj viral în online: „Je...

Camera de Comerț și Industrii a României, mesaj viral în online: „Je suis Ciucă”

Un mesaj publicat, miercuri, de Camera de Comerț și Industrii a României a ajuns viral în online: „Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României”, se arată în mesajul a cărui titlu este „Je suis Ciucă!”.

„Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii. Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică. Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani”, scrie Camera de Comerț, conform digi24.ro.

De asemenea, potrivit comunicatului, Camera de Comerț și Industrii susține că „românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori”.

„Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă. Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori. Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână. Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem. Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!”, se încheie mesajul de pe pagina de internet a CCIR.

Camera de Comerț și Industrii a României a transmis mesajul „Je suis Ciucă!” în contextul acuzațiilor că premierul ar fi plagiat la doctorat

Acesta vine în contextul în care PressOne a dezvăluit că premierul și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat. Ciucă a respins acuzațiile și a cerut Comisiei de Etică a Universității Naționale de Apărare să-i analizeze lucrarea.

Într-un interviu pentru HotNews, președintele Camerei de Comerț și Industrii a declarat că a transmis comunicatul pentru că i s-a părut deplasat faptul că „te iei de premier pentru o chestie din 2003”.

„Eu nu spun că n-ar trebui verificate, dar trebuie verificate la timp. (…) Sunt jumătăți de măsură pentru că la alții, de exemplu, când devin miniștri devin țintă, nu să ajungă prim-miniștri. Când se pune luneta… așa mi s-a părut oarecum ciudat: faptul că te iei de el acum când a ajuns premier. A fost aproape doi ani ministrul Apărării și n-a zis nimeni nimic”, a declarat Baraban.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Colliers: Locuințele noi devin din ce în ce mai puțin accesibile pentru români

Tot mai puţini români îşi permit să-şi cumpere o locuinţă nouă, având în vedere că prețurile continuă să crească într-un ritm sensibil mai accelerat...

Viktor Orban declară stare de urgență pentru efectele războiului din Ucraina

Premierul ungar Viktor Orban a declarat marți o a doua stare de urgență, de data aceasta susținând că este necesar pentru a face față...

Jurnalistul Val Vâlcu tună și fulgeră împotriva noilor numiți de la ANPC după ce un simbol al Bucureștiului a fost abuzat de noul vicepreședinte Hotca și 7 comisari de la ANPC „Mâinile sus!”

După ciuma lu' Covid, vine ciuma lu' partid. anpc amendează în stânga și în dreapta doar ca să-și facă reclamă... de dragul partiduluiVal Vâlcu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă