7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialCalea ferată Râmnicu Vâlcea-Sibiu, avariată din cauza unui TIR

Calea ferată Râmnicu Vâlcea-Sibiu, avariată din cauza unui TIR

TIR-ul care a ajuns pe terasamentul căii ferate Râmnicu Vâlcea – Sibiu blocând traficul feroviar în zonă, după ce s-a ciocnit cu un autoturism, este descărcat, duminică dimineaţă, de către drumari, întrucât macaraua ajunsă la faţa locului nu a reuşit să mute autovehiculul de tonaj greu de pe şine, potrivit Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, subcomisar Emil Muşulete, operaţiunea de ridicare a autovehicului de mare tonaj de pe şinele de cale ferată, în dreptul localităţii vâlcene Câineni, a eşuat din cauza greutăţii acestuia şi a încărcăturii.

“TIR-ul este descărcat în acest moment, urmând ca ulterior, fără încărcătură, să fie ridicat şi repus pe carosabil, iar lucrătorii de la CFR Infrastructură să intervină pentru remedierea şinelor de cale ferată avariate”, a declarat subcomisar Emil Muşulete.

Şoferul autoturismului BMW, care a intrat într-o depăşire riscantă, pe un carosabil umed, astfel că maşina s-a ciocnit cu TIR-ul , a suferit un traumatism cranio-cerebral şi a fost transferat în comă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor CFR, aflaţi la faţa locului, calea ferată a fost afectată, după ce TIR-ul a ajuns pe şine, pe o lungime de aproximativ 50 de metri, iar după ridicarea autovehiculului de tonaj greu lucrătorii CFR vor începe operaţiunile de înlocuire a şinelor de cale ferată şi de refacere a terasamentului. TIR-ul este încărcat cu piese metalice grele, iar după impactul cu şinele de cale ferată acestea s-au ondulat.

La ora transmiterii ştirii, drumarii lucrează pentru descărcarea TIR-ului, iar circulaţia trenurilor în zonă se desfăşoară cu transbordarea călătorilor, oamenii parcurgând pe jos o distanţă de aproape 200 de metri, între garniturile feroviare situate la capetele perimetrului avariat.

Traficul feroviar pe Valea Oltului a fost blocat, sâmbătă seară, după ce un TIR cu numere bulgăreşti a intrat într-un autoturism, pe DN 7, în localitatea vâlceană Câineni, iar în urma impactului autovehiculul de mare tonaj a ajuns pe terasament, în zonă şoseaua fiind foarte aproape de liniile ferate.

Potrivt reprezentanţilor IPJ Vâlcea, accidentul s-a petrecut pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în dreptul localităţii vâlcene Câineni, la kilometrul 234, într-o zonă în care şoseaua este chiar lângă calea ferată, după ce şoferul unui autoturism BMW a pierdut controlul volanului într-o curbă periculoasă din cauza vitezei mari şi a carosabilului umed, iar maşina a intrat pe contrasens, unde s-a izbit de un TIR cu numere de Bulgaria, care circula regulamentar.

În urma impactului, TIR-ul a ajuns pe liniile de cale ferată, blocând astfel circulaţia feroviară în zonă.

Cele mai citite

Maia Sandu, mesaj de Ziua Națională a României. VIDEO

România este iubită în Republica Moldova pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisă cu dragoste de părinţi,...

Maia Sandu, mesaj de Ziua Națională a României. VIDEO

România este iubită în Republica Moldova pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisă cu dragoste de părinţi,...

Jose Mourinho și-a criticat jucătorii, după ce AS Roma a remizat cu vicecampioana Elveției

După ce AS Roma a remizat în deplasare cu Servette Geneva, scor 1-1, în Europa League, antrenorul italienilor, Jose Mourinho, și-a criticat dur jucătorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă