23.2 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSpecialCairo. Pentru a opri manifestaţiile, Piaţa Tahrir a fost încercuită cu un...

Cairo. Pentru a opri manifestaţiile, Piaţa Tahrir a fost încercuită cu un zid

Străzile din jurul pieţei Tahrir au fost blocate, rând pe rând, de autorităţile egiptene cu scopul de a opri manifestaţiile din Cairo, potrivit digi24.ro.

Zidul din jurul pieţei Tahrir a început să fie clădit după ce, săptămâna trecută, au izbucnit acolo noi proteste, de această dată împotriva preşedintelui Mohamed Morsi.

Piaţa este considerată un simbol al luptei pentru libertate. Acolo au avut loc confruntări sîngeroase între forţele de ordine şi manifestanţii care cereau anul trecut debarcarea dictatorului Hosni Mubarak.

„Zidul în sine este un martor al vremurilor pe care le trăim. Nu este o situaţie normală, iar zidul ne face să simţim că situaţia nu este deloc normală”, a spus Nadia Kamel, regizor de film.

Spiritele au fost aprinse şi mai mult de o decizie recentă a Adunării Constituante, decizie care impune principiile islamice în viitoarea constituţie a Egiptului. Analiştii cred că această măsură a fost luată pentru a tempera mişcările de stradă împotriva preşedintelui Mohamed Morsi.

Citeşte şi „Piaţa Tahrir” refuză un nou „faraon”

Cele mai citite

PASTILA PENTRU SUFLET – Care este pilda zilei

Valent, împăratul eretic, trimise într-o zi la Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareii, pe dregătorul Modest, să-l îngrozească cu grele ameninţări, că va...

Unt cu dulceață – combinația care îți poate fi fatală. Avertismentul medicilor 

"În general, rezultatele studiului nostru sugerează că untul nu ar trebui nici pus la colț, dar nici considerat un aliment recomandat pentru o...
00:01:20

Pionierii vaccinului COVID descriu drumul către Premiul Nobel

Pionierii vaccinului Covid descriu cum au parcurs drumul care i-a dus la câștigarea prestiogiosului Premiu Nobel pentru medicină, în urma unei întâlniri banale în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies