25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialUpdate: Cel puţin 18 persoane au murit, iar alte cinci au fost...

Update: Cel puţin 18 persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite într-un atac, la un restaurant din Cairo

Cel puţin 18 persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite, în urma unui atac cu sticle incendiare a avut loc, vineri, într-un restaurant din zona centrală a capitalei egiptene Cairo, informează AlJazeera, citat de Mediafax.

Potrivit publicaţiei Cairo Post, trei bărbaţi mascaţi ar fi aruncat cocktailul Molotov în clădirea restaurantului, care este şi club de noapte, după care au dispărut. Clubul se află la subsolul unei clădiri, ceea ce a făcut să fie dificil accesul din clădire. Victimele au murit de la arsurile suferite sau de la fumul inhalat

Atacul ar fi survenit după un diferend între angajații stabilimentului și un grup de tineri, a indicat o altă sursă din domeniul securității. Mai mult, unul dintre atacatori ar fi un fost angajat al restaurantului, care a fost concediat, a precizat un oficial egipten pentru Reuters.

În ultima perioadă, Egipt a fost ţinta unor serii de atacuri. Militanții islamiști au revendicat mai multe atacuri cu bombă și incidente armate în Egipt, îndreptate mai ales contra membrilor forțelor de securitate după ce armata l-a înlăturat de la putere în 2013, în urma unor ample proteste de stradă, pe fostul președinte islamist Mohamed Morsi, susținut de Frăția Musulmană.

 În data de 31 octombrie, avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh – Sankt-Petersburg, s-a prăbuşit în Peninsula Sinai, în nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord. Gruparea fundamentalistă Provincia Sinai, filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborârea avionului, informaţia fiind confirmată de Rusia, Statele Unite şi Marea Britanie.

Din 2013, de când preşedintele egiptean Mohamed Morsi a fost înlăturat de la putere, forţele egiptene au fost ţinta a numeroase atacuri ale insurgenţilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă