11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Căderile de copaci au paralizat circulația feroviară pe anumite porțiuni dn vestul țării

Traficul feroviar din centrul și vestul țării a fost afectat sâmbătă de copacii căzuți pe calea ferată și de lipsa energiei electrice.

Circulația trenurilor pe segmentul feroviar Deda – Monor -Geldin a fost oprită temporar în cursul nopții, din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată, anunță Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Pentru a se permite accesul drezinei pantograf, cu care s-a acționat pentru tăierea și îndepărtarea copacilor, trenul 1641, care circula de la București la Baia Mare, a fost nevoit să staționeze în stația Deda.

A fost nevoie ca echipele de intervenție să verifice linia de contact și să remedieze deranjamentele constatate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Astfel, trenurile și-au reluat circulația la ora 7.38.

Nu este tensiune, de asemenea, între stațiile Deva – Ilia (Regionala Timișoara), în linia de contact, din cauza unei avarii la sistemul național de alimentare cu energie electrică. Pe acest segment, trenurile circulă cu locomotive Diesel, până când furnizorul național de energie remediază deranjamentul.

Problemele s-au înregistrat din cauza condițiilor meteo nefavorabile înregistrate în cursul nopții.

Ultima oră
Pe aceeași temă