2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialBute poate pierde titlul mondial din cauza lui Boc

Bute poate pierde titlul mondial din cauza lui Boc

Lucian Bute ar putea pierde titlul mondial IBF din cauza lui Emil Boc, deoarece premierul nu a semnat încă documentul de disponibilizare a fondurilor pentru partida de la Bucureşti.

După ce şi-a apărat pentru a cincea oară centura mondială, Bute a fost anunţat că are şanse mari ca următoarea luptă să se dispute “acasă”, în Bucureşti. De altfel, premierul Emil Boc s-a angajat de mai multe ori, în cadrul unor emisiuni la TV, că va face toate eforturile pentru a organiza meciul în România.

Cu toate acestea, Guvernul se pare că a “uitat” de aceste promisiuni, banii pentru meciul lui Bute, aproximativ 4 milioane de euro, nefiind încă eliberaţi, după cum anunţă Libertatea, citată de ziare.com.

“Noi am bătut palma cu cei de la Interbox şi cu cei de la HBO, pentru ca acest meci să fie organizat în Bucureşti, motiv pentru care ei nu au mai făcut nici un demers pentru a organiza această întâlnire în Canada sau în altă parte. Este imposibil să anunţăm acum schimbarea locului de desfăşurare. Dacă meciul nu va fi la Bucureşti, Lucian Bute va pierde centura de campion mondial. Reţeta financiară se învârte în jurul sumei de 4.000.000 de euro”, a declarat Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box.

IBF a anunţat deja că americanul Jesse Brinkley va fi adversarul lui Bute, el fiind desemnat challenger oficial al titlului categoriei supermijlocie.

În condiţii normale, întâlnirea dintre Bute şi Brinkley ar trebui să se dispute în data de 25 iulie, cel mai probabil pe stadionul Cotroceni din Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă