37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialBursele de pe Batranul continent, inrosite de nelinistile investitorilor americani

Bursele de pe Batranul continent, inrosite de nelinistile investitorilor americani

Batranul continent s-a dovedit miercuri ceva mai pesimist fata de SUA, preluand o parte dintre nelinistile investitorilor americani astfel incat deschiderea burselor europene a fost, in marea lor majoritate, in scadere.

 

Principalele burse europene au inregistrat ieri scaderi importante alimentate de temerile referitoare la sectorul bancar inainte de publicarea rezultatelor trimestriale ale bancii Morgan Stanley. In plus, companiile aeriene si cele de turism au inregistrat deprecieri pe fondul analizelor economistilor care fac referire la cresterea pretului petrolului si la incetinirea cresterii economice. De asemenea, sectorul distributiei evolueaza dispersat, compania britanica Sainsbury a anuntat rezultate deceptionante, in timp ce suedezii de la H&M au depasit asteptarile.

 

Barilul de petrol brut a cedat miercuri 31 de centi, pana la 133,7 dolari, ca urmare a acordului destinat sa limiteze speculatiile si a perspectivelor de crestere a productiei in Arabia Saudita. La randul sau, dolarul s-a stabilizat la 1,5481, ultimele statistici americane referitoare la rata inflatiei consolidand sentimentul ca FED nu va trebui sa ridice dobanda de referinta saptamana viitoare.

 

Majoritatea pietelor bursiere europene au inchis miercuri, 18 iunie, in scadere cu deprecieri ale indicilor bursieri. Declinul a fost alimentat de titlurile bancilor, iar cotatia Royal Bank of Scotland a coborat cu 5%, UBS cu 4% si Santander cu 2,3%. Dintre companiile petroliere, actiunile BP au scazut cu 2,1%.

Astfel, bursa milaneza a incheiat sedinta in scadere cu 1,75%, indicele Mibtel ajungand la valoarea de 23.601 puncte, bursa elvetiana pierde pana la inchidere 0,95%, indicele SMI (Swiss Market Index) ajungand la valoarea de 7.182,56 puncte.Bursa de Valori de la Londra, London Stock Exchange (LSE), a terminat sedinta de miercuri in scadere semnificativa, indicele Footsie-100 al principalelor titluri listate pe piata pierzand 105 puncte (1,79%) comparativ cu nivelul de la inchiderea sedintei anterioare, pana la 5.756,90 puncte. Indicele Dax al principalelor 30 de actiuni listate pe piata de la Frankfurt a coborat, de asemenea, la inchiderea sedintei de miercuri, cu 0,99%, pana la 6.728,91 puncte, raportat la nivelul de 6.796,16 puncte de la inchiderea sedintei de marti. La Paris piata s-a inchis cu un recul de 1,44%, indicele CAC 40 ajungand la valoarea de 4.618,75 puncte. Indicele Ibex 35 Index al bursei de la Madrid a pierdut miercuri cu 1,97%, iar indicele olandez, Amsterdam Exchanges Indx, s-a depreciat si el cu 0,06%. Indicele bursei nordice, OMX Stockholm 30 Index, a avut o scadere de 0,38%.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă