24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialBuncar antiatomic inundat din cauza ploilor

Buncar antiatomic inundat din cauza ploilor

Buncarul antiatomic de la subsolul unui bloc de locuinte ANL din municipiul Alba Iulia a fost inundat. La prima vedere, este posibil ca acest lucru sa se fi produs din cauza sistemului de canalizare, care nu a mai facut fata ploilor din ultimele zile. Buncarul era folosit ca depozit de materiale si echipament de munte de catre Serviciul Public Salvamont Alba.
Ieri dimineata, trei dintre membri Salvamont s-au dus la locatia respectiva si au descoperit inundatia. „Totul plutea, toate materialele noastre. Retineti ca acesta e un buncar construit la ultimele standarde si totusi s-a intamplat ceea ce vedeti”, a declarat unul dintre membri echipei de salvamontisti din judet.
Nivelul apei a depasit pe alocuri 20-30 de centimetri si oamenii au avut nevoie de mai multe ore pentru a scoate apa cu ajutorul unei pompe. Corturile, sacii de dormit, medicamentele, uneltele si echipamentul de munte au fost udate.
„Nu cunoastem inca sigur cauzele pentru care s-a inundat buncarul. Deocamdata nu am putut sa aflam pentru ca am fost ocupati cu scoaterea apei”, a afirmat seful Salvamont Alba, Lucian Forda.
Blocul ANL din cartierul Ampoi III din Alba Iulia a fost dat in folosinta in urma cu doi ani, perioada in care nu s-au inregistrat probleme. Mai mult decat atat, s-a realizat si receptia finala a lucrarii, iar de cladire raspunde acum Primaria. Potrivit legii, toate blocurile realizate prin Agentia Nationala a Locuintei trebuie sa aiba la subsol buncare antiatomice. Cel in care s-a infiltrat apa este considerat a fi unul dintre cele mai bune dintre cele de care dispun autoritatile din Alba.
Potrivit unor surse din cadrul institutiilor cu atributii in domeniul Protectiei Civile, la Alba Iulia situatia adaposturilor civile este dezastruoasa. In caz de necesitate, doar un mic procent din populatie ar avea unde sa se adaposteasca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă