37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialBulgaria va aborda cu Franţa subiectul admiterii în Schengen, sperând într-o aderare...

Bulgaria va aborda cu Franţa subiectul admiterii în Schengen, sperând într-o aderare etapizată

Ministrul bulgar de Externe, Kristian Vighenin, a anunţat miercuri că va discuta săptămâna viitoare cu şeful diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, despre argumentele Parisului împotriva aderării Bulgariei la Schengen, pledând pentru o integrare etapizată, transmite Mediafax.

„Mă voi întâlni cu ministrul francez de Externe şi vreau să clarific cauzele concrete pentru care Franţa pune sub semnul întrebării aderarea Bulgariei la Schengen”, a declarat Vighenin, anunţând că se va deplasa la Paris săptămâna viitoare, relatează AFP.

„Aderarea la Schengen în mod etapizat – aceasta pare abordarea realistă”, a subliniat ministrul bulgar, evocând „posibilitatea aderării prin deschiderea, iniţial, a frontierelor aeriene”.

Această posibilitate a fost avansată şi de premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, cu ocazia vizitei efectuate la Bucureşti în luna iulie.

Najat Vallaud-Belkacem, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris, declara săptămâna trecută că, în momentul de faţă, „nu sunt întrunite” condiţiile aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

La rândul său, ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a afirmat că admiterea celor două ţări în spaţiul european de liberă-circulaţie „nu va avea loc la 1 ianuarie” 2014.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă