Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a aprobat un proiect de hotarare privind infiintarea “Clubului Sportiv Muncipal Bucuresti”, o institutie publica cu personalitate juridica ce ar urma sa fie in subordinea Consiliului General al Muncipiului Bucuresti. Toate avizele exista pentru infiintarea acestui club, mai putin cel al Consiliului General, care tergiverseaza introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect. Cum insa raportul de specialitate al Directiei de Invatamant exista, iar primarul Videanu e de acord, inaintand propunerea, inseamna ca e vorba numai de timp pentru a avea si avizul final.
Handbalul va fi deschizator de drumuri
Handbalul va fi prima sectie a acestui club la care apoi s-ar putea alipi si alte discipline, al doilea pe lista fiind rugby-ul.
Cristian Gatu, presedintele FR Handbal, ne-a spus ieri ca stie de aceasta propunere, ba, mai mult, ca este unul dintre initiatorii proiectului. “Initiativa exista de aproape un an si noi stim de ea. La nivelul Bucurestiului, sunt numai trei echipe de handbal la un nivel invidiat, doua la baieti (n.r. – Dinamo si Steaua) si una la fete (n.r. – Rapid). Dar noi avem cinci cluburi sportive scolare cu echipe de fete si sase cu echipe de baieti, iar cei care le termina nu mai au ce sa faca, unde sa mearga sa joace. Pentru ei se deschid doua posibilitati: ori se rup de casa si merg sa faca handbal la Baia Mare sau Galati ori mai stiu eu unde, ori se lasa de handbal, si nu e bine”, ne-a spus Gatu.
Bazele sportive nu lipsesc
Foarte important pentru noul club sportiv este faptul ca va beneficia de o baza sportiva impresionanta. Arena Bucurestilor si Stadionul National vor fi administrate de primarie, asa ca vor putea fi folosite de CSM Bucuresti. E drept, in momentul de fata nici una dintre cele doua baze nu este ridicata, dar speram ca lucrurile sa evolueze rapid, asa cum a promis primarul Videanu.
Arena Bucurestilor ar trebui sa fie gata pana la finalul anului 2008. “Este un proiect important, care va fi organizat in Parcul Tineretului, am identificat terenul respectiv, care a fost aprobat de Comisia Tehnica de Urbanism a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Proiectul va fi realizat in parteneriat public-privat. Aceasta sala de circa 16.000 de locuri va gazdui si alte evenimente pentru Capitala, in afara de cele sportive, pentru ca Bucurestiul trebuie sa intre in arena organizatorilor de evenimente, neavand pana in momentul actual o locatie care sa permita acest lucru”, a declarat primarul Videanu.
La fel de important este si noul stadion National. Batranul “23 August” a trait miercuri seara, la amicalul Romania-Moldova, ultima sa reprezentatie, el urmand a fi demolat. Doar suprafata de joc va ramane intacta, in rest totul va fi schimbat. Va fi o arena numai pentru fotbal si rugby, urmand ca atletismul sa primeasca si el un stadion, tot in cadrul Complexului National. Valoarea totala a investitiei este estimata la 501.536.129 RON, finantarea urmand a fi asigurata din bugetul CGMB si din sume alocate de Guvern. Terenul central va avea 54.800 de locuri, iar stadionul de atletism, 15.000 de locuri.
Cum aceste arene vor fi in administrarea Consiliului General, e de la sine inteles faptul ca principalul beneficiar poate fi Clubul Sportiv Municipal Bucuresti. Totul e ca acest club sa se infiinteze, in sfarsit, pentru ca lucrurile sa se miste.