Moaşte sfinte, icoane şi tablouri. Acestea sunt principalele atracţiile pe care Primăria Capitalei vrea să le promoveze ca să atragă turişti. Turismul ecumenic şi cel cultural sunt priorităţi pe agenda primăriei pentru dezvoltarea Bucureştiului.
„Într-un an extrem de dificil pentru bugetul primăriei, avem câteva obiective mari. În Bucureşti sunt 42 de biserici cu moaşte sfinte, 250 de lăcaşe de cult, 40 de muzee şi case memoriale. De aceea, vrem să dezvoltăm turismului ecumenic”, a declarat Emanuel Papagheorghiu, directorul Direcţiei Cultură, Învăţământ şi Turism din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.
În România în loc de turism durabil există prostie durabilă
Centrul istoric este în continuare o zonă importantă din Bucureşti, cu un potenţial turistic mare.
„Din păcate, în România în loc de turism durabil există prostie durabilă. De data aceasta, încercăm o restaurare de calitate a centrului istoric din Bucureşti. Trebuie să învăţăm de la celelate tări europene care au ştiut să îşi pună în valoare obiectivele turistici, oferind servicii impecabile”, a spus Papagheorghiu.
În august, autorităţile se aşteaptă la un număr mare de turişti în Capitală, cu ocazia inaugurării stadionului naţional Lia Manoliu. Primul meci pe noul stadion va fi cel al naţionalei României cu echipa Argentinei. În septembrie, trupa irlandeză U2 ar putea concerta pe noul stadion naţional „Lia Manoliu”.
În decembrie 2010, primăria capitalei a lansat programul „Bucureştiul turistic” şi a prezentat proiectele pentru anul 2011. Aceste proiecte include, realizarea unui traseu auto prin oraş, înfiinţarea unui nou centru de informare turistică şi lansarea unui film turistic de prezentare a Bucureştiului.
„Primarul Sorin Oprescu este un vizionar. De aceea toate proiectele, pasajele subterane şi şosele suspendate de care vorbeşte dânsul vor deveni realitate”, a declarat Papagheorghiu.