39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialBrowser-ul Mozilla Firefox pentru telefoanele mobile va fi lansat pana la sfarsitul...

Browser-ul Mozilla Firefox pentru telefoanele mobile va fi lansat pana la sfarsitul lui 2009

Versiunea pentru telefoane mobile a browser-ului Mozilla Firefox va fi lansata in cateva zile, foarte posibil chiar pana la sfarsitul anului, a declarat intr-un interviu pentru BBC News, Jay Sullivan, seful proiectului. Browser-ul, cunoscut sub numele de cod Fennec, va fi disponibil intial doar pentru posesorii smartphone-ului Nokia N900, dar va fi apoi extins si pentru alte terminale.

Jay Sullivan spune ca Firefox lucreaza din greu pentru ca Mozilla pentru mobile sa fie lansat pana la finele anului si adauga ca momentul lansarii e :"la doar cateva zile departare". Dupa cum transmite HotNews.ro, broswer-ul va fi disponibil inital doar pentru telefoanele Nokia N900, urmand apoi ca disponibilitatea sa fie extinsa. Totusi, Jay Sullivan a admis ca va mai trece destul timp pana ce browse-rul va fi disponibil si pentru iPhone din cauza ca Apple are o platforma restrictiva ce nu permite alte browsere.

Principalul concurent al Fennec va fi Opera dar si navigatorul Safari al Apple. Reprezentantul Mozilla spune ca utilizatorii de N900 pot sincroniza versiunea de Firefox pentru mobil cu cea de pe computer, deoarace "browser-ul cripteaza informatiile si le retransimite prin "cloud computing" intre PC si telefonul mobil". Fennec va putea fi descarcat de pe site-ul Mozilla dar va fi prezent si pe Ovi Store al Nokia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă