6.6 C
București
luni, 9 decembrie 2024

Breviar

Masinile "uitate” pe domeniul public, ridicate

O ampla actiune de ridicare a masinilor fara stapan va fi demarata astazi de Directia Inspectie Generala Sector 6, pentru a elibera domeniul public sau privat si a descongestiona traficul pietonal. Timp de trei zile, cu ajutorul utilajelor si echipelor A.D.P. vor fi ridicate 17 autoturisme, identificate in teren de inspectorii locali. Acestia au intocmit procesele-verbale de constatare, urmand toata procedura legala de incadrare in categoria autoturismelor fara stapan.

Se opreste curentul

S.C. „Electrica Muntenia Sud” SA va intrerupe astazi alimentarea cu energie electrica. In Capitala se intrerupe alimentarea intre orele 09.00 si 15.00, in urmatoarele zone: str. Drumul Taberei, str. Nera (bl. OS6, OD, GII8, GII7). In judetul Ilfov intre orele 08.00 si 16.00, se opreste energia electrica in urmatoarele zone: com. Ciorogarla (str. Mare, str. Horia, str. Gradinari) si Orasul Otopeni, zona Ferme – strazile: Fermei C, J, A, M (cuprinse intre capat si fermei E).

17.000 locuri in parcarile de resedinta

In ultima saptamana, peste 1.500 de persoane s-au prezentat la Directia Gospodarie Locala Sector 3 – Biroul Parcari pentru a achita taxele aferente anului in curs, in valoare de 75.000 RON. La nivel local exista circa 17.000 de locuri in parcarile de resedinta autorizate de primarie, iar pentru a le putea ocupa in mod legal cetatenii trebuie sa se prezinte la sediul biroului, din str. Parfumului nr. 2-4, parter, tel. 318.03.23-29/int. 127.
Actele necesare sunt: buletin/carte de identitate – original si copie; certificat de inmatriculare autovehicul – original si copie; act detinere bun imobil (apartament) – original si copie; dupa caz, un act identificare pentru persoanele juridice – certificat emis de Registrul Comertului. Taxele de parcare variaza in functie de cele patru zone in care a fost impartit sectorul, fiind cuprinse intre 39 si 77 RON/an. Parcarile de resedinta pot fi utilizate numai de autovehiculele cu masa maxima autorizata de 3,5 tone.

Constructii fara autorizatie, demolate

Cinci constructii ridicate ilegal pe teritoriul sectorului 4 vor fi desfiintate, in urmatoarea perioada, de inspectorii locali in colaborare cu organele de politie. Masura a fost luata in urma refuzului proprietarilor de a duce la indeplinire somatiile de desfiintare primite prin instiintarile nr. 14/19.01.2006, 24/31.01.2006 si 26/01.02.2006. Este vorba de chioscul amplasat in rezalitul blocului M 2/3 din Bd. C-tin Brancoveanu nr. 116 si care apartine S.C. Floram Com S.R.L.; constructia metalica amplasata la intersectia strazilor Izvorul Rece cu Petrolului – proprietar Iorga Petre; chioscul amplasat in lateralul blocului M 2/3 din Bd. C-tin Brancoveanu nr. 116, apartinand S.C. Comercial Neti Com S.R.L.; reclama publicitara tip „cub rotativ”, amplasata la intersectia Bd. Unirii cu Parcul Unirii; reclama S.C. OOH Clasic S.R.L., cu sediul social in Sos. Iancului nr. 41, sector 2. Cheltuielile ocazionate de desfiintarea constructiilor si aducerea terenului la starea initiala vor fi recuperate pe cale judecatoreasca de la proprietari, in baza devizelor si a situatiilor de lucrari vizate de reprezentantul administratiei locale.


Mai multi bani pentru tineri

Bugetul Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor a fost suplimentat de Guvern cu 5 miliarde de lei vechi. Sumele sunt destinate derularii programelor de sustinere a unor initiative comunitare, realizarii de parteneriate cu institutii publice si private pentru implicarea tinerilor cu dizabilitati sau cu posibilitati reduse, precum si dezvoltarii activitatilor de tineret.

Cereri pentru acordarea alocatiilor familiale complementare

De la inceputul acestui an, la sediul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6, din strada Drumul Taberei nr. 18, au fost depuse 24 de cereri pentru alocatia de sustinere monoparentala si 13 cereri pentru cea complementara. Conform OUG nr. 105/2003 si HG nr. 2395/2004, cererile trebuie sa aiba atasate documentele doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia. Dupa verificarea si inregistrarea solicitarilor in registre speciale si pe baza anchetelor sociale, se stabileste, prin dispozitie de primar, dreptul la alocatie. Cuantumul alocatiei complementare este de: 32 RON pentru familia cu un copil; 38 RON – 2 copii; 43 RON – 3 copii; 48 RON – 4 sau mai multi copii. Programul de lucru pentru primirea cererilor este: luni, marti si joi, intre orele 8.30-16.30; miercuri intre orele 8.30-18.30 si vineri intre 8.30-14.00.

Avize pentru instrainarea apartamentului

Peste 200 de avize pentru instrainarea apartamentului au fost eliberate de la inceputul acestui an de catre Primaria sectorului 2 cetatenilor care doresc sa-si vanda locuinta proprietate personala. In medie, la Serviciul de Relatii cu Asociatiile de Proprietari se prezinta circa 50 de persoane, numarul acestora fiind din ce in ce mai mare din cauza cresterii preturilor de vanzare a apartamentelor. Pentru a-si instraina imobilul, locuitorii sectorului 2 trebuie sa depuna un dosar cu urmatoarele acte: adeverinta eliberata de asociatia de proprietari; chitanta de achitare a cotelor de intretinere aferente lunii anterioare intocmirii documentelor de vanzare; actul de identitate al persoanei care ridica adeverinta respectiva. Dosarele se primesc la sediul Serviciului de Relatii cu Asociatiile de Proprietari din strada Chiristigiilor, nr. 11/13, programul cu publicul fiind in zilele de luni si marti intre orele 9-14.30; miercuri si joi intre orele 14.30-19.00, iar vineri intre orele 9-12.00.

Cele mai citite

Creșe în București: Publice și Private – Opțiuni pentru familiile expaților și diplomaților

Cum să alegi cea mai potrivită creșă pentru copilul tău în capitala României Bucureștiul oferă o gamă variată de creșe, atât publice, cât și...

Asociația Analiștilor Financiar-Bancari: Nicio alternativă la UE, NATO sau OECD nu poate fi rezonabilă

Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) subliniază că apartenența României la Uniunea Europeană, NATO și parcursul de aderare la OECD reprezintă piloni fundamentali pentru...

Offline în era digitală: 800.000 de români încă nu au dat primul click

Cei care trăiesc în afara internetului au vârste cuprinse între 55 și 75 de ani Peste 640.000 de persoane au vârste cuprinse între 55 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă