4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023

Breviar

Sute de mii de dolari, spalati prin firma unui ucrainean

Garda Financiara a cerut Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor sa verifice firma deschisa la Tulcea de un cetatean ucrainean. Comisarii banuiesc ca prin societatea Palmyra SRL au fost spalate mai multe sute de mii de dolari. In primul rand, comisarii au retinut ca actionarul ucrainean a depus la casieria firmei peste 1,6 milioane lei noi, suma a carei provenienta sau modalitate de introducere in tara nu a putut fi dovedita legal. Aproape toata suma a fost virata imediat catre o alta societate, cu titlu de credit, fara sa existe vreun contract. Intr-o alta tranzactie, societatea s-a angajat sa livreze 1.600 de kilograme de crap, facturat cu suma de 50 de dolari pe kilogram. Chiar daca nu a livrat niciodata crapii cu pricina, beneficiarul din Ucraina al pestilor a platit fara sa comenteze o suma mai mare chiar decat cea facturata.

Accidente rutiere din vina pietonilor

Pietonii imprudenti au provocat mai multe accidente rutiere in Capitala, in ultimele 24 de ore. Potrivit surselor judiciare, in seara zilei de 16 noiembrie, Marian M., de 44 ani, din sectorul 3, in timp ce conducea un autoturism Peugeot pe strada Progresului, dinspre Calea Rahovei catre Soseaua Viilor, a accidentat grav un barbat, in varsta de aproximativ 65-70 ani, care a traversat strada printr-un loc nepermis si fara sa se asigure.
In aceeasi seara, Adrian C., de 29 ani, din sectorul 2, aflat la volanul unui autoturism imprumutat, marca Dacia 1300, a accidentat grav o femeie de 50 de ani, care a traversat Bulevardul Nicolae Grigorescu la culoarea rosie a semaforului electric. Victima a fost internata in spital. Tot pe 16 noiembrie, Cristina S., de 19 ani, din Vaslui, a fost victima unui accident rutier. Tanara a fost lovita de un autoturism Daewoo Matiz, in timp ce se afla pe o trecere de pietoni, de pe Soseaua Cotroceni, la culoarea rosie a semaforului. Soferul masinii, Catalin B., de 39 ani, din sectorul 6, a dus victima la spital. In toate cazurile, cercetarile sunt continuate de Brigada de Politie Rutiera.

Am primit de la Ambasada Spaniei

Am citit cu mare surprindere informatia publicata de ziarul dvs. in data de 1 noiembrie a.c., cu titlul “Mii de euro pentru contracte falsificate” sub semnatura lui Bogdan Adam, in legatura cu gestionarea vizelor de munca pentru romanii care pleaca in Spania.
Consider continutul respectivului articol drept inacceptabil in ceea ce se refera la activitatea ambasadei si a personalului acesteia si cred ca nu se inscrie pe linia profesionalismului de care in mod normal da dovada ziarul dvs.
V-as ramane indatorat ca pe viitor sa nu mai reproduceti acuzatii referitoare la Ambasada Spaniei care nu au nici un fundament si va rog sa publicati aceasta scrisoare in paginile “Romaniei libere”.
Primiti domnule redactor-sef, salutul meu
Pablo Garc’a-Berdoy

Cele mai citite

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american au avut o constantă: economia României este în...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...
Ultima oră
Pe aceeași temă