3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023

Breviar

Rectificarea a adus Galatiului 74 de miliarde

Secretarul de stat Victor Paul Dobre a anuntat ca, la rectificarea bugetului aprobata de guvern, judetului Galati i-au fost alocate 73,4 miliarde de lei. Pentru sustinerea sistemului de protectie a persoanelor cu handicap au fost acordate 26,3 miliarde, pentru sistemul de protectie a copilului – 9,5 miliarde lei vechi, iar pentru cheltuielile de personal din invatamant au fost alocate 23,5 miliarde.

Salariatii de la UTON au iesit in strada

Circa 500 de salariati de la societatea onesteana UTON au refuzat sa mai intre la munca, declansand un protest spontan. Motivul acestui protest tine de nerespectarea contractului colectiv de munca. Angajatii au solicitat conducerii o marire salariala de cinci la suta plus acordarea de tichete de masa si a unei prime de sarbatori. “Ne-am saturat sa fim luati in batjocura”, a declarat Gheorghe Constandoiu, liderul protestatarilor de la UTON. Marin Badea, presedintele CA, a raspuns: “Cine vrea sa munceasca sa mearga la munca, cine nu – sa se duca acasa”. Actionarul majoritar al UTON este societatea Carom Onesti, cu 91% din capitalul social, iar Faber Invest este unul dintre investitorii in actiunile pe care VGB Impex le are la Rafo si Carom Onesti.

Apel pentru reconstructie in Vrancea

Prefectul Ion Oprea face un apel la factorii responsabili din administratia publica locala si judeteana, ca si la firmele care se ocupa de reconstructia locuintelor afectate de inundatii sa intensifice eforturile si sa termine refacerea caselor pana la venirea iernii. “Deoarece venirea iernii este iminenta, se impune sa ne intensificam, concentram cu totii eforturile, atat factorii responsabili din administratia publica locala si judeteana, cat si constructorii care s-au angajat la reconstructia judetului Vrancea”, afirma Ion Oprea.

Accident la Salcea

Doi suceveni au ajuns in stare grava la spital in urma unui accident rutier care s-a consumat pe raza comunei Salcea, in noaptea de duminica spre luni. S. Dan Catalin, in varsta de 28 de ani, din comuna Salcea, aflat la volanul unui autoturism marca Dacia, a intrat cu masina intr-un autocamion ROMAN, la volanul caruia se afla S. Vasile, in varsta de 28 de ani, din comuna suceveana Malini. Soferul Daciei a fost grav ranit si a ajuns la Spitalul Judetean “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, impreuna cu tanara L. Mihaela Ramona, pasagera in masina, care s-a ales cu leziuni grave. Ulterior, S. Dan Catalin, care prezenta rani deosebit de grave, a fost transportat la o clinica din Iasi pentru ingrijiri de specialitate.

Pomicola va deveni societate comerciala

Directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea Costica Neata a declarat ca ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anuntat ca statiunile viti-vinicole vor deveni societati comerciale. Este cazul si Pomicola Focsani, patrimoniul acesteia urmand a trece in domeniul privat. “Doar sediile vor ramane in proprietatea statului. In acest sens ni s-au cerut propuneri pentru ce destinatii ar urma sa capete acestea. Eu am propus ca sediul Pomicola sa devina sediul viitoarei statii antigrindina de la Focsani. In acest mod si acest proiect s-ar misca si mai repede in conditiile in care bugetul pe 2006 avem deja alocate 53 de miliarde”, a afirmat Neata. Prefectul Ion Oprea a spus ca pe viitor aceeasi soarta o va avea si Statiunea de Cercetare de la Odobesti.

Spitalele nu au datorii la furnizori

Nici un spital din judetul Bacau nu va incheia anul cu datorii la furnizorii de medicamente peste termenul legal de plata. “Datoriile care sunt in momentul de fata sunt datorii curente”, a precizat Dan Stoica, director in cadrul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Bacau. Daca in anii precedenti se inregistrau datorii foarte mari, situatia prezenta este una imbucuratoare. In prezent, doar Spitalul Judetean de Urgenta Bacau mai inregistreaza mici creante, dar nu sunt semnificative si sunt in cadru legal.

Boschetara moarta in mijlocul strazii

O femeie din localitatea Rosiori a fost gasita la sfarsitul acestei saptamani moarta pe o strada din localitate. Mihaela D. era cunoscuta ca o mare consumatoare de bauturi alcoolice si provenea din mediul boschetarilor. Ancheta continua si, in functie de concluziile medico-legale, se vor dispune masurile necesare fata de aceasta. “In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca cele sesizate se confirma, cadavrul apartinand numitei Mihaela D., de 51 de ani, din municipiul Botosani, cu resedinta in satul Rosiori, comuna Rachiti, consumatoare de bauturi alcoolice, care facea parte din categoria persoanelor fara adapost”, a spune comisar-sef Nazare Gheorghe.

Cuciureanu ramane in tara

Judecatorii botosaneni au decis sa mentina masura de interdictie de a parasi tara fata de omul de afaceri Constantin Cuciureanu. Cel putin inca o luna el nu va putea parasi tara dupa ce in primavara acestui an controversatul om de afaceri a fost retinut de catre procurorii PNA in timp ce se pregatea sa plece spre Statele Unite ale Americii, fiind dat in consemn la frontiera.
Cuciureanu este cercetat pentru dare de mita si utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele declarate. Acesta urma sa fie audiat in dimineata zilei de 22 aprilie de catre procurorii PNA si a anuntat cu o zi inainte ca nu poate veni, fiind bolnav. Pretextul a fost inteles perfect de serviciile secrete ale Ministerului Administratiei si Internelor, care au fost informate ca acesta vroia de fapt sa fuga din tara avand viza de zece ani.

Cele mai citite

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă