7.8 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023

Breviar

Societate cercetata pentru o vina contabila

Procurorii botosaneni au fost sesizati de catre comisarii Garzii Financiare in cazul unui patron la care s-au constatat un discount neinregistrat in actele contabile ale societatii si un impozit pe profit estimat la circa 115 milioane de lei. Potrivit comisarului-sef interimar al Garzii Financiare Botosani, Constantin Munteanu, impotriva agentului economic a fost depusa o sesizare penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani deoarece s-a constatat, in urma unui control pe care acestia l-au desfasurat luna trecuta, un impozit pe profit necalculat si inregistrat in valoare estimativa de 115 milioane de lei.

Pescuit industrial ilegal la Galati

Politistii de frontiera galateni au depistat patru barbati care practicau pescuitul industrial ilegal pe Dunare si Lacul Brates. Potrivit informatiilor furnizate de subinspector Bogdan Carp, purtator de cuvant al IJPF Galati, cei patru au incercat sa-si rotunjeasca veniturile folosind diverse unelte de pescuit, pentru care ori nu detineau autorizatie valabila de pescuit, ori erau interzise. Doi galateni au pescuit in Dunare folosind doua ave, iar alti doi barbati din Galati au incercat sa prinda peste in “acul Brates, unul folosind plase tip monofilament si celalalt o napatca. Pentru faptele lor, politistii de frontiera galateni le-au intocmit, dupa caz, actele premergatoare savarsirii infractiunilor de folosire la pescuit de catre persoane neautorizate a avelor, uneltelor de pescuit cu plase monofilament, furtul de peste din amenajari piscicole si folosirea de unelte de pescuit neautorizate.

Cercetat pentru trafic de influenta si luare de mita

Un botosanean este cercetat de procurorii botosaneni dupa ce a pretins si a primit mita din partea unor cetateni carora le-a promis mai multe servicii. In perioada ianuarie-august, Gheorghe Guiraniuc, de 48 de ani, angajat al societatii Arca SA Botosani, a cerut o suma importanta de bani de la o persoana care dorea sa-si obtina pasaportul mai repede pentru a pleca din tara, iar alteia i-a promis ca va interveni la Scoala de Agenti de Politie “Vasile Lascar” din Campina pentru a-i obtine promovarea la concursul pe care aceasta urma sa-l sustina. Aceasta dupa ce i-a asigurat pe acestia ca are toate parghiile deschise pentru a interveni pentru ei. In urma acestor tranzactii, barbatul, in varsta de 48 de ani, a reusit sa se aleaga cu o suma totala de 5.500 de euro, dar si cu un dosar pe rolul instantei de judecata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In Galati continua astuparea breselor digurilor

In zonele din judetul Galati se continua lucrul la astuparea breselor din digurile de aparare. Astfel, in zona comunei Ivesti se efectueaza lucrari de astupare definitiva a bresei si a celei practicate in digul Siret Barcea – Serbanesti. Aceleasi lucrari au loc in comunele Tudor Vladimirescu, Branistea, Liesti, unde se evacueaza gravitational apa printr-o alta bresa. In comuna Branistea se continua evacuarea apei din compartimentul II al indiguirii raului Siret cu un agregat specific de 75 de Kw. In comuna Fundeni se evacueaza apa din incinta compartimentului I al indiguirii Tudor Vladimirescu – Branistea si balta Talabasca printr-o singura bresa practicata in dig.

Primul post de radio rural scolar

Anul scolar a inceput pentru copiii din comuna galateana Independenta intr-un mod inedit. Urarile de bun venit au fost facute prin intermediul postului de Radio “News to know”, singurul post scolar infiintat in Romania in mediul rural. Incepand de luni, elevii si profesorii vor fi informati in timpul pauzelor despre ce se intampla in comuna lor, dar si in intreaga lume. Echipa redactionala este formata din 20 de elevi de la clasele V-VIII. Un nou post de radio de acest gen se va lansa tot in judetul Galati, la Liceul “Spiru Haret”, din Tecuci.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 644: Stoltenberg subliniază diferențele dintre conflictele din Ucraina și Gaza

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt...

Cherecheș, prins în Germania. Cum arată primarul de Baia Mare, după ce s-a lovit, încercând să scape

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară,...

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat...
Ultima oră
Pe aceeași temă