7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023

Breviar

Demisie la CSM

Secretarul general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii Alexandra Sinca si-a dat demisia, miercuri seara, dupa alegerea noii conduceri a institutiei, informeaza surse din magistratura. Sursa citata nu a precizat motivele renuntarii procurorului Alexandra Sinca la functie. Procurorul Alexandra Sinca de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost ales in functia de secretar general adjunct al forului magistratilor in octombrie anul trecut, in locul lui Ilie Piciorus.
Alexandra Sinca detinuse, la un moment dat, functia de director adjunct al Sectiei de resurse umane din institutie.

Tigari de contrabanda confiscate

Mai multe zeci de mii de pachete de tigari de contrabanda au fost confiscate in urma controalelor derulate de Garda Financiara in zona de vest a tarii. In Arad, comisarii au gasit 48.000 de pachete de tigari netimbrate la o persoana fizica, care a fost amendata contraventional cu 100.000 lei noi. La Pecica au fost gasite alte alte 7.900 pachete tigari Ronson si Marble, transportate de doua persoane fizice, amendate in cele din urma cu 200.000 lei.

Basescu sustine Academia Romana

Presedintele Traian Basescu a propus, in sedinta de ieri a Guvernului, ca Academia Romana sa-si mentina autoritatea asupra Spitalului Elias, recomandand Ministerului Sanatatii sa analizeze impreuna cu Academia modul de rezolvare a situatiei acestui spital, informeaza un comunicat al Presedintiei. Conform sursei citate, presedintele Basescu a apreciat inceperea procesului de reforma in domeniul Sanatatii.

Magazinele duty-free, controlate de politisti

Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, in colaborare cu Autoritatea Nationala a Vamilor si Inspectoratul General al Politiei de Frontiera au efectuat 511 controale la magazinele duty-free, antrepozitele vamale, precum si la sediile societatilor comerciale care detin astfel de magazine. Politistii au dat nu mai putin de 5.057 de amenzi si au confiscat aproape 470.000 de pachete de tigari de provenienta straina, 2.200 kilograme de cafea si 472 litri bauturi alcoolice (whisky, Campari, gin etc.). Cele mai importante nereguli s-au constatat la magazinele duty-free din vamile Bechet, Moldova Noua si Vama Veche.

Grenada neexplodata, descoperita la Satu Mare

O grenada defensiva neexplodata a fost descoperita, joi, in subsolul unei cladiri din centrul municipiului Satu Mare.
Grenada, gasita de niste muncitori care efectuau sapaturi la subsolul imobilului din Piata Libertatii, a fost pusa intr-o lada cu nisip de echipajul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si transportata, sub escorta politiei, la un depozit din afara orasului, unde va fi distrusa.
In timpul interventiei, locatarii din imobil au fost evacuati.
Nu se stie de cat timp se afla grenada in acest loc, probabil ca din al doilea razboi mondial.

Cele mai citite

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...

Geoană, mesaj de Ziua Națională

După ce Moldova şi Ţara Românească au devenit o singură ţară, sentimentul unităţii a crescut şi toate teritoriile locuite de români au început să...

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă