10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023

Breviar

Fostul sef IPJ Iasi se viseaza sef

La numai cateva zile de la decapitarea Politiei Iasi in urma indolentei si arogantei manifestate in timpul cercetarilor in cazul disparitiei fetitei Larisa Chelaru, fostul comandant al IPJ, Ghiorghi Plai, se lauda ca “a aranjat” deja sa fie angajat la Corpul de Corpul de control al ministrului Administratiei si Internelor. Dupa spusele sale, ministrul Vasile Blaga a realizat ca masura demiterii sale in cazul Larisa ar fi fost prea dura si de aceea va fi “recompensat” cu un post mai sus, in minister. Ministerul Administratiei si Internelor a stabilit deja un calendar provizoriu al concursurilor pentru functiile ramase vacante la Inspectoratul de Politie Iasi. Candidatii interesati de functia de comandant al Politiei iesene isi vor putea depune dosarele pana pe 17 ianuarie, in timp ce 18 ianuarie este termenul-limita pentru depunerea dosarelor la functia de adjunct al comandantului. In ceea ce priveste examenele, pentru cel de sef concursul va fi sustinut pe 31 ianuarie, iar al doilea pe 4 februarie.

Diagnostic infirmat la pacientul turc

Un cetatean turc a fost internat, cu doua zile in urma, la Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals” din Bucuresti, cu suspiciune de gripa aviara, dar analizele au infirmat acest diagnostic. Specialistii au stabilit ca barbatul sufera de pneumonie. Pacientul venise duminica noapte din Turcia, iar peste cateva zile a fost dus la spital pentru ca tusea, avea febra mare si se simtea foarte rau, a declarat Adrian Streinu Cercel, directorul spitalului. Initial, medicii l-au internat pe turc in pavilionul amenajat pentru eventualele cazuri de gripa aviara din Institutul “Matei Bals”. Dupa analize, medicii au constatat ca barbatul are o banala pneumonie, acesta fiind imediat transferat in alta sectie. Virusul gripei aviare de tip H5N1 a facut, deja, doua victime in Turcia. O a treia persoana a murit, dar testele OMS nu au confirmat prezenta virusului in cazul acesteia.

Explozii la Jandarmerie

Peste 700 de kilograme de petarde, pocnitori si spreay-uri lacrimogene au fost detonate, ieri, in Poligonul Jandarmeriei Romane, de reprezentantii Serviciului Pirotehnic din cadrul Inspectoratului General al Politiei. In jurul orei 12,30, un adevarat tir de bubuituri s-a abatut asupra militarilor si reprezentantilor presei, care pret de cateva minute au crezut ca se afla de nou sub ploaia de artificii a Anului Nou. Materialele pirotehnice au fost dispuse in trei butoaie de circa un metru inaltime, umplute din nou pe masura ce se goleau. Pentru siguranta, exploziile au fost controlate de la distanta, oamenii fiind rugati sa pastreze o distanta minima.

Guvernul le cere romanilor sa nu mearga in Turcia

Executivul a analizat ieri ultimele informatii privind gripa aviara ucigasa din Turcia si a hotarat sa-i sfatuiasca pe cetatenii romani sa renunte la calatoriile in aceasta tara, in cazul in care nu au vreo urgenta. “Cetatenii romani sa se abtina sa calatoreasca in Turcia in aceasta perioada, daca nu este vorba de urgente”, a declarat primul ministru. Tariceanu a spus ca autoritatile romane se axeaza acum si pe masurile de protectie impotriva intrarii in tara a unor persoane contaminate cu gripa aviara in Turcia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă