3.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023

Breviar

In Braila se fura ajutoarele

De la depozitul Regiei de Apa Braila, unde au fost lasate o parte din ajutoarele trimise de catre Guvern pentru sinistrati, s-a semnalat un furt. Conform unor surse oficiale, un val de plasa sudata in greutate de 600 kg a disparut pur si simplu.
Prefectul judetului, Nicolae Mitroi, a fost informat asupra situatiei, acesta solicitand deschiderea oficiala a unei anchete mai ales ca materialele de constructii au fost preluate de un gestionar. “Este inadmisibil asa ceva, mai ales ca exista un gestionar, presupunandu-se ca ajutoarele sunt pazite, iar valul de plasa nu se putea lua in buzunar”.

Ambulanta, implicata intr-un accident

Viorel M., 48 de ani, conducea autosanitara TV-14 cand din cauza unui drum situat in rampa a virat brusc la dreapta si fara sa mai poata controla volanul autoturismului s-a rasturnat in afara carosabilului. Situatia s-a petrecut dupa ce soferul masinii a incercat sa faca o manevra de mers inapoi cu ambulanta fara sa observe drumul anevoios.
Potrivit comisarului Cristian Vieru din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Botosani, in masina se mai afla o asistenta me-dicala, Georgeta R., 56 de ani, care ocupa bancheta din dreapta soferului si care a suferit mai multe vatamari corporale.

1.915 braileni au solicitat teren

In judetul Braila la Legea nr. 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru constructia unei locuinte proprietate personala, s-au inregistrat de 1.915 cereri. Suprafata terenurilor identificate a ajuns in municipiul Braila la 913.000 mp, in orase la 40.644, iar in comune la 1.727.066. Comisiile de avizare au respins 45 de cereri – 13 din municipiu, 16 din orase, iar din comune tot 16.

Cain si Abel in varianta moderna

Vineri, 9 septembrie, seara, comuna Dragomiresti din judetul Vaslui a fost teatrul unei crime oribile. Fratii Gheorghita si Vasile R., de 37, respectiv 23 de ani, locuiau in casa tatalui lor din comuna Dragomiresti. In jurul orei 21,15, dupa ce in prealabil se cinstisera cu mai multe pahare de trascau, cei doi frati s-au incaierat din nimica toata. A fost momentul in care mezinul Vasile, care este si bolnav psihic (schizofrenic), l-a lovit pe fratele sau Gheorghita cu un topor in zona capului, acesta decedand pe loc. Tribunalul Vaslui a emis impotriva lui Vasile R. mandat de arestare preventiva pe durata a 30 de zile pentru comiterea infractiunii de omor calificat. In prezent politistii continua cercetarile.

Ultraj dupa ultraj

La doar cateva zile dupa ce agentul de politie Catalin Borza, seful Postului de Politie Ibanesti, a fost injurat si amenintat de un satean irascibil, un alt politist vasluian a fost ultragiat. In noaptea de sambata, 10 septembrie, spre duminica, 11 septembrie, in jurul orei 2,00, agentul sef adjunct de politie Toni Marius Iovu, ajutor de sef post la Postul de Politie Duda Epureni, a fost injurat si lovit. In timp ce asigura masuri de ordine la discoteca ce avea loc in incinta Caminului Cultural din satul Epureni, politistul a intervenit pentru aplanarea unui scandal provocat de Andrei Ciprian Patrascu, de 19 ani, din municipiul Husi, moment in care i-au fost adresate injurii, a fost lovit cu pumnii peste corp si i-a fost rupta tinuta. In fapta sa “eroica”, tanarul de 19 ani a fost ajutat de fratele sau mai mare, Mihai Anton Patrascu, de 28 de ani. Cei doi batausi au fost ridicati si dusi la Postul de politie pentru cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de ultraj contra autoritatii, ultraj contra bunelor moravuri si distrugere.

Cele mai citite

Prețul petrolului crește cu peste 2%

Prețul petrolului a urcat cu peste 2%, pe fondul posibilității ca OPEC+ să prelungească sau să aprofundeze reducerile de ofertă, a scăderii producției de...

Dani Alves rămâne în închisoare. Brazilianul riscă o pedeapsă de 9 ani

Fotbalistul brazilian Dani Alves va rămâne în închisoare, după ce judecătorii i-au respins a treia cerere de eliberare provizorie, motivația fiind accea că riscul...

AUR vrea sancționarea, prin retragerea sprijinului, pentru Alfred Simonis

Scandalul din parlament! AUR cere coaliției PSD-PNL retragerea sprijinului pentru Alfred Simonis.Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) consideră că președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis,...
Ultima oră
Pe aceeași temă