16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Breviar

Copiii abandonati in maternitati, preluati de asistenti maternali

Secretarul General al Guvernului, Mihai Voicu, a spus ca sutele de copii abandonati in maternitati si in spitalele de pediatrie vor fi preluati de asistenti maternali. „La data de 27 mai 2005, in maternitati erau 512 copii, dintre care 172 bolnavi. Diferenta de 340 poate fi preluata de sistemul asistentilor maternali. Sunt 420 de asistenti maternali care pot prelua copiii, la care se adauga si alti asistenti maternali, care pot prelua al doilea copil”, a spus Voicu. El a aratat ca refacerea a 130 de maternitati, cu bani din credite externe, va contribui la scaderea numarului cazurilor de abandon, intrucat mamele vor sta in aceeasi incapere cu copiii lor.

Campionatele Mondiale de telegrafie viteza

O echipa formata din 12 radiotelegrafisti din Romania va participa la Campionatul Mondial de telegrafie viteza. Evenimentul va avea loc in perioada 13-17 iunie a.c. in Macedonia, in localitatea Ohrid. Organizarea este asigurata de Uniunea Internationala a Radioamatorilor (IARU). La acest campionat s-au inscris cei mai buni radiotelegrafisti amatori din Europa, Asia si chiar America de Nord.
„La aceasta competitie importanta si Federatia Romana de Radioamatorism va trimite o echipa ce include, pe langa veterani consacrati, si o serie de tineri. Echipa noastra are de aparat locul lll obtinut la editia anterioara, care a avut loc in Belarus, in urma cu doi ani. De asemenea, echipa noastra a obtinut numeroase locuri fruntase la diferite categorii individuale”, a declarat Vasile Ciobanita, secretar general FRR. Campionatul de telegrafie viteza va avea trei probe: receptie, transmisie si proba practica.

Post de inspectie veterinara la Moravita

In comuna Moravita din judetul Timis va fi infiintat un post de inspectie veterinara la frontiera – a decis Guvernul. Acesta va fi echipat conform standardelor europene in domeniu. Posturi de inspectie asemanatoare vor functiona la Albita, Constanta-Nord, Halmeu, Otopeni, Sculeni si Siret.

Ultima oră
Pe aceeași temă