1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023

Breviar

Anul scolar incepe cu proteste sindicale

Luni, o data cu inceperea anului scolar 2005-2006, vor debuta si protestele cadrelor didactice. Concret, la ora 12, membri ai Federatiei Sindicatelor din Invatamant “Spiru Haret”, carora li s-au alaturat si cei din Federatia Educatiei Nationale, vor participa la un miting de protest in fata sediului Ministerului Educatiei si Cercetarii.
Profesorii acuza fondurile insuficiente acordate in invatamant, salariile mici si lipsa dialogului cu autoritatile din domeniu. “Greva nu constituie un obiectiv in sine, ci ultima forma de lupta sindicala. Obiectivul nostru este de a determina partea guvernamentala sa ofere solutia menita a redresa veniturile, nivelul de trai si implicit pozitia sociala a celor ce reprezinta un corp profesional de elita al societatii romanesti”, este de parere conducerea FEN.
“Membrii nostri sunt nemultumiti din cauza salariilor mici, a blocarii fondului de premiere si a mentinerii restrictiilor privind numarul de posturi. Conducerea Ministerului Educatiei induce in eroare opinia publica, prin promisiunea de marire suplimentara a salariilor profesorilor, in functie de competentele fiecaruia, dar acest lucru este imposibil in conditiile subfinantarii invatamantului, spune Gheorghe Izvoranu, presedintele Federatiei “Spiru Haret”.

America multumeste pentru asistenta umanitara acordata de Romania

“In numele Guvernului Statelor Unite si al intregului popor american, dorim sa adresam cele mai sincere multumiri Romaniei pentru oferta generoasa de a trimite sapte medici legisti pentru a ajuta SUA sa isi revina in urma celui mai mare dezastru natural din istoria tarii noastre. Suntem recunoscatori poporului roman, care a avut si el de suferit in acest an in urma unor inundatii devastatoare. Am primit, de asemenea, multe oferte de ajutor din partea unor persoane particulare si a diferitelor organizatii din Romania, precum si numeroase expresii de solidaritate in aceste vremuri grele pentru noi. Prin urmare, oferta dumneavoastra de ajutor este cu atat mai mult apreciata”, se arata intr-un comunicat al Ambasadei americane la Bucuresti.

“Curcubeul sperantei”, la Cosmesti Vale

Luni, 12 septembrie, Scoala Generala din Cosmesti Vale, judetul Galati, isi va primi elevii in conditii normale, desi in luna iulie a fost distrusa de inundatii. Imediat Romfilatelia a pus in circulatie timbrul “Curcubeul sperantei”, iar fondurile obtinute din vanzare au fost folosite pentru refacerea scolii – renovare si inlocuirea mobilierului distrus. Prescolarii si scolarii de aici vor gasi luni pe banci materiale didactice, ghiozdane si rechizite scolare, dar si echipament sportiv. De asemenea, laboratorul de chimie a fost refacut in intregime, iar salariatii Romfilatelia au contribuit la realizarea fondului de carte al bibliotecii.
La deschiderea anului scolar la Scoala din Cosmesti Vale se va afla si multipla campioana mondiala si olimpica Elisabeta Lipa, care s-a implicat de la inceput in materializarea proiectului Romfilatelia.

Cele mai citite
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...
Ultima oră
Pe aceeași temă