25.2 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Breviar

Jandarmeria angajeaza luptatori

Aproximativ 60 de functii de subofiter operativ-luptator (pentru barbati) vor fi scoase la concurs de Brigada Speciala de Interventie "Vlad Tepes” a Jandarmeriei. Termenul limita de inscriere pentru participarea la concurs este 28 noiembrie a.c., candidatii trebuind sa indeplineasca cateva conditii de baza. Printre acestea se numara: cetatenia romana si domiciliul stabil in Romania, inaltimea minim 1,80 m, stagiul militar satisfacut, fara antecedente penale, sa nu prezinte nici un semn particular pe corp, sa aiba capacitate deplina de exercitiu si o conduita corespunzatoare. Constituie un avantaj cunoasterea sau practicarea artelor martiale, a alpinismului, parasutismului, specializarea ca scafandru, pirotehnist sau instructor canin. De asemenea, sunt favorabile cunoasterea unei limbi straine, absolvirea unei institutii de invatamant superior si detinerea unui permis de conducere categoriile A, B, C, C+D, E. Concursul va avea loc la sediul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, din str. Jandarmeriei nr. 9-11, sector 1, Bucuresti, la o data ce va fi comunicata ulterior.

Reglementarea in Italia a accidentelor de munca

Legislatia italiana in domeniul asigurarii impotriva accidentelor de munca si bolilor profesionale prevede obligatia angajatorului de a anunta accidentul de munca pe care l-a suferit un lucrator al sau in termen de 3 zile daca este usor si in termen de 24 de ore daca a avut urmari grave ori s-a soldat cu decesul muncitorului. In Italia, accidentele de munca sunt anchetate de catre Directia de Sanatate Locala (ASL). Asa cum se prevede in Decretul nr. 1124/1965, modificat si completat, lucratorul asigurat are dreptul la indemnizatie zilnica pentru incapacitate temporara de munca, renta pentru incapacitate permanenta de munca, o alocatie pentru asistenta personala, ingrijiri medicale si chirurgicale si/sau proteze. In cazul decesului acestuia, urmasii sai au dreptul la o renta si o alocatie. Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca este corespunzatoare a 60% din salariu, incepand cu a patra zi de la accident si pana in cea de-a 90-a zi de la accident, si de 75%, din a 91-a zi de la accident pana la insanatosirea clinica. Pentru incapacitatea de munca permanenta, renta are un cuantum direct proportional cu nivelul infirmitatii rezultate din accidentul de munca si este stabilita in baza examenelor realizate de medici specialisti. De asemenea, potrivit prevederilor legale, lucratorul are dreptul la prestatii specifice chiar daca angajatorul sau nu a platit asigurarile in acest sens.

Slujbe in SUA pentru studenti si absolventi

Student Adventure va recruta aproximativ 100 de studenti si absolventi care vor munci pe o perioada de pana la 8 luni in Statele Unite pe urmatoarele posturi si salarii: l Front Desk (receptioneri, receptionere) Ð $ 8,75/ora; l Lotto Store Cashier (casieri la magazinul de suveniruri) – $ 9,25/ora; l Steward (se ocupa cu intretinerea bucatariei) – $ 8,25/ora; l Porter (se ocupa cu intretinerea terenului de golf) – $7/ora; l Housekeeper – $ 8,50/ora. Pentru inscriere trebuie indeplinite urmatoarele conditii:
l engleza la nivel mediu; l varsta intre 18 (21 pentru pozitiile care presupun vanzarea de alcool) si 35 ani; l studenti sau absolventi de facultate sau liceu.

Ultima oră
Pe aceeași temă