5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023

Breviar

Prejudiciu adus proprietatii intelectuale

Un barbat din Galati este urmarit penal dupa ce a creat un prejudiciu titularilor unor drepturi de proprietate intelectuala. Potrivit informatiilor furnizate de inspector principal Stefan Gohoreanu, ofiter de presa al IPJ Galati, politistii galateni au inceput urmarirea penala impotriva lui Marcel S., de 35 ani, din Galati, administrator la o societate comerciala din localitate, pentru savarsirea infractiunii de reproducere neautorizata pe sisteme de calcul si inchiriere de marfuri-pirat. Cel in cauza a deschis un punct de lucru in Galati, unde au fost legate in retea 8 calculatoare care aveau instalat sistemul de operare Microsoft Windows 98 si mai multe programe fara a detine acordul titularilor. Prejudiciul adus titularilor drepturilor de proprietate intelectuala este de 485 euro.

Sute de pensionari, in litigiu cu CJP

400 de pensionari suceveni se afla in litigiu cu Casa Judeteana de Pensii, oamenii fiind nemultumiti din cauza banilor primiti. Cei mai multi pensionari care se afla in litigiu cu CJP Suceava s-au pensionat in perioada 1970-1980. Dupa cum a declarat seful Compartimentului juridic din cadrul Casei Judetene de Pensii Suceava, Gheorghita Rata, dosarele se afla in diverse faze pe rolul instantelor de judecata, iar cele mai multe procese, respectiv 250, au fost deschise in acest an dupa ce recalcularea a micsorat pensiile multora. Totusi, Rata sustine ca unii pensionari nu aveau vechime completa in munca si ca au incasat sume de bani care nu li se cuveneau, fapt pentru care le-a fost diminuata pensia.

Cojoci a devenit “sat european”

Satul Cojoci din comuna suceveana Crucea a devenit, de curand, “sat european”, primind acest titlu in urma deciziei Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Delegatia UE a ales 20 de castigatoare ale concursului de actiuni comunitare “Satul romanesc, sat european”, dintre cele 228 de localitati inscrise in concurs. Primarul comunei Crucea, Constantin Birgauanu, este de parere ca un rol important in castigarea titlului de “sat european” l-au avut relatiile de colaborare si prietenie dintre localitatea elvetiana Moutier si satele Cojoci si Chiril, care dureaza din anii 1992-1993. Cu sprijin elvetian, aici s-au realizat mai multe obiective, cel mai important fiind proiectul de alimentare cu apa potabila in Cojoci, iar in prezent se lucreaza la instalarea unei centrale termice la scoala din sat.

Inselaciune de 3 miliarde lei vechi

Doi barbati dintr-o localitate constanteana sunt urmariti penal de politistii galateni dupa ce au savarsit o inselaciune de peste 3 miliarde lei vechi. Potrivit informatiilor furnizate de inspector principal Stefan Gohoreanu, ofiter de presa al IPJ Galati, politistii galateni au inceput urmarirea penala impotriva lui Costica C., de 49 ani, si Tudor P., de 51 ani, ambii din localitatea Medgidia, judetul Constanta, reprezentanti legali ai unei societati comerciale din Galati, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.
Cei in cauza au achizitionat in luna iulie materiale de constructii si utilaje agricole de la diferite societati comerciale din tara, pentru care au emis file cec fara disponibil in cont, in valoare de 3.392.609.200 lei.

Remember Panait Istrati

Nascut la Braila, lansat ca scriitor sub girul lui Romain Rolland, Panait Istrati a cunoscut celebritatea in toata Europa, fiind considerat in “patria artelor” ca scriitor francez. La sfarsitul acestei saptamani, Panait Istrati a fost evocat de profesoara Maria Cogalniceanu. Evenimentul a fost organizat de Directia pentru Cultura Braila, in colaborare cu Inspectoratul Judetean de Politie si Muzeul Brailei, la sala de consiliu a IPJ Braila. Cu acest prilej a avut loc si prezentarea filmului “Anatomia unei iluzii”, realizat de Doina Bunescu.

Mestesugari la Targul de Agricultura Braila

In cadrul Targului de Agricultura deschis la sfarsitul acestei saptamani, organizat ca in fiecare an la Braila, a inceput si traditionala manifestare a Targului de Mestesugari, organizat de Centrul de Creatie Braila, condus de Maria Puscaciu. “Am participat cu foarte multi mesteri populari, iar spre deosebire de celalalt targ de la Zilele Brailei, am pus si mai mult in valoare oamenii artisti din satele brailene.
Alaturi de mestesugarii din intreaga tara care au raspuns invitatiei noastre a fost prezent si un grup de artizani indieni, cu sculptura”, a subliniat Puscaciu. Noutatea in acest an a reprezentat-o participarea primelor absolvente din primul modul de cursuri ale unui Proiect Phare “Ateliere de revitalizare textile”, derulat prin CJ la Centrul de Creatie. Brailenii au putut vedea un razboi de tesut si cateva piese lucrate de cursante.

Cele mai citite

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...
Ultima oră
Pe aceeași temă