5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialBrazilia a interzis jocurile Counter-Strike si EverQuest

Brazilia a interzis jocurile Counter-Strike si EverQuest

Brazilia a interzis vanzarile popularelor jocuri Counter-Strike si EverQuest, din cauza ca acestea incita la violenta si dauneaza sanatatii consumatorilor.

Aceasta masura drastica
are la baza o decizie judecatoreasca din octombrie 2007, dar este pusa in aplicare abia acum si este valabila pe intreg teritoriul tarii. Judecatorul care sta la baza acesteia, Carlos Alberto Simoes, a afirmat ca jocurile incurajeaza "actiunile subversive impotriva ordinii publice si reprezinta un atac impotriva statului democratic, a legii si a sigurantei publice".
Ambele jocuri dateaza din 1999 si au o uriasa audienta globala. Unii psihologi considera insa ca acestea sunt la fel de periculoase ca si drogurile, dand jucatorilor dependenta.
Ambele titluri permit jucatorilor, in marea lor majoritate adolescenti, sa se conecteze online la un fel de lumi virtuale, unde pot interactiona cu alti jucatori, pot forma grupuri si participa impreuna la misiuni, in mod tipic de lupta.
Counter-Strike, un FPS (First Person Shooter), bazat pe engine-ul care sta la baza unui alt joc popular, Half-Life, cere participantilor sa-si aleaga un rol, ca terorist sau ca ofiter antiterorist, inainte de a-si alege armele si a pleca intr-o misiune. O versiune adaptata pentru Brazilia permite jucatorilor sa aleaga rolul unui ofiter de politie sau al unui traficant de droguri intr-un scenariu localizat in cartierele sarace din Rio de Janeiro.
EverQuest este o lume virtuala cu scenarii si personaje fantastice, in genul Lord of the Rings, in care jucatorii pot participa impreuna la aventuri, precum cautarea unor comori, pentru cresterea abilitatilor avatarurilor proprii.

O dovada
» Ucis In bataie dupa un joc online
Argumentul psihologilor, dar si al judecatorului brazilian care a decis interzicerea jocurilor, si anume ca acestea incita la violenta, tocmai a fost confirmat la sfarsitul saptamanii trecute de faptul ca un rus in varsta de 33 de ani, impatimit al jocurilor pe calculator, a fost ucis de catre membrul unui clan online rival. Victima, Albert, era membru al unui clan denumit Platanium, angajat intr-un joc al carui nume nu a fost dezvaluit. Presupusul atacator, in varsta de 22 de ani, din alt clan – Coo clocks, a refuzat sa isi justifice actiunea, iar prietenii sai continua sa hartuiasca familia celui ucis.

Cele mai citite

Mihaiela Iorga-Moraru și Ionuț Ardeleanu, noii șefi cheie de la DNA

Anunțul de azi al Ministerului Justiției privind numirea noilor șefi ai secțiilor cheie din DNA, DIICOT și Parchetul General, a evidențiat ocuparea unor...

Sudul și estul României vor fi din ce în ce mai afectate de lipsa de apă

Schimbările climatice afectează din ce în ce mai mult țările lumii iar România este și ea tot mai afectată, au avertizat specialiștii prezenți la...
00:01:07

VIDEO. Amploarea distrugerilor din Khan Younis din Gaza

Călătorind încet cu măgarul printre dărâmături și pe lângă clădirile avariate, Mohammed al Najar se întoarce la Khan Younis din Khuza'a. Călătoria de 8...
Ultima oră
Pe aceeași temă