27.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialBrașov: PNL recunoaște blatul la alegerile locale

Brașov: PNL recunoaște blatul la alegerile locale

Secretarul general al PNL Braşov, Dragoş David, a anunțat că filiala locală le cere brașovenilor să îl voteze pe George Scripcaru, candidat independent, fost PNL, și nu pe candidatul oficial al partidului Adrian Gabor.

PNL roagă cetăţenii Braşovului să îl voteze pe dl. George Scripcaru la Primăria Braşovului. A fost decizia politică a partidului nostru care s-a luat de la bun început la nivelul filialei noastre”, a explicat Dragoş David, potrivit newsbv.ro.

Dragoș David, fost membru PDL ca și Scripcau, a oficializat, astfel, blatul dintre filiala locală a PNL și Scripcaru. De mai multă vreme, existau informații neoficiale, potrivit cărora candidatul oficial al PNL, Adrian Gabor, este de fațadă, iar liberalii îl susțin pe Scripcaru, care nu poate candidat din partea PNL, având probleme de natură penală și încălcând codul de integritate al partidului.

Citește aici ce alți candidați penali susține PNL pe furiș

Actualul primar al Braşovului, George Scripcaru, şi-a depus candidatura, el sperând să câştige cel de-al patrulea mandat, pentru prima dată ca independent. În 2004, 2008 și 2012 el câștigat ca membru PD, partid devenit ulterior PDL. După fuziunea PNL-PDL, Scripcaru era favorit pentru a fi nominalizat de noul PNL, dar în luna februarie a fost trimis in judecată, fiind acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi instigare la tentativă la abuz în serviciu. PNL i-a retras oficial sprijinul pentru a respecta codul de integritate al partidului. Inițial, liberalii au apelat la președintele organizației municipale, Adrian Oprică, dar acesta nu a fost validat de conducerea centrală, din cauza rezultatelor slabe în sondaje. În cele din urmă, PNL l-a desemnat pe Adrian Gabor, vicepreședinte al Consiliului Județean, fost viceprimar PDL între 2008 și 2012.

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă