1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialBordeiul, amenajat ca parc public

Bordeiul, amenajat ca parc public

» Primaria Sectorului 1 are un plan de amenajare a Parcului Bordei ca zona de agrement.

» Lucrarile ar putea incepe in aceasta primavara, dupa rezolvarea problemelor juridice.

» Consilierii generali au aprobat salvarea parcului Bordei si schimbul de terenuri pentru Constanda.

Parcul Bordei a fost salvat de
investitiile imobiliare ale omului de afaceri Costica Constanda. Consilierii generali au aprobat ieri schimbul de terenuri intre munucipalitate si Constanda, care va primi un teren in Satul Francez, in locul celui din Parcul Bordei. Primaria nu a putut salva 4624 metri patrati din parc, care au intrat in proprietatea altor persoane. Proiectul supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sedinta de ieri prevede un nou schimb de terenuri intre municipalitate si Constanda. Este vorba despre o suprafata de 28.500 metri patrati de teren pe soseaua Nordului nr. 114-140, in zona Satului Francez, locul unde Constanda a detinut suprafata pentru care s-a facut schimbul initial cu Parcul Bordei. Astfel, Constanda ar urma sa primeasca inapoi terenul din Satul Francez daca va renunta la cel din Parcul Bordei. Constanda va fi obligat sa plateasca cladirile care au fost amplasate pe terenul pe care ar urma sa-l preia de la municipalitate. Totodata, Constanda va renunta definitiv la despagubirile de 17,7 milioane de euro. Primaria se obliga sa pastreze destinatia initiala de spatiu verde a Parcului Bordei fara a mai permite ridicarea de constructii.
Proiect de amenajare
Edilii sectorului 1, in colaborare cu arhitectii, au pregatit deja un proiect de amenajare a spatiului verde cunoscut sub denumirea de Parcul Bordei.
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, vrea sa transforme Bordeiul in zona de agrement si parc public pentru bucuresteni. Mai multi arhitecti peisagisti au realizat un proiect care prevede amplasarea de banci pe aleile parcului, construirea de locuri de joaca pentru copii, inconjurate de cat mai multa vegetatie.
Amatorii de sporturi nautice se vor putea plimba cu ambarcatiunile de agrement pe lacul Floreasca, iar pentru ei edilii vor construi un ponton de unde se vor imbarca. "Suntem pe drumul cel bun pentru salvarea parcului. Am pregatit cu arhitectii un studiu pentru a putea ajunge la acest proiect de reamenajare", a declarat Chiliman.


Decizia corecta
» administrat de sectorul 1

Chiliman a solicitat ieri Primariei Capitalei si consilierilor municipali sa ia decizia corecta si sa treaca parcul, recuperat de la omul de afaceri Costica Constanda, in administrarea Primariei sectorului 1. Primarul de la 1 considera ca parcul se afla in pericol atat timp cat va ramane la Primaria Capitalei: "Cum sa ramana Parcul Bordei in administrarea lui Adriean Videanu? Ar fi ca si cum l-am pune paznic la oi pe lupul care vrea sa le sfasie".

Salvare
» 30.000 de semnaturi

"Parcul Bordei a apartinut dintotdeauna sectorului 1. Avem 30.000
de semnaturi din partea bucurestenilor, a locuitorilor sectorului 1, prin care ei solicita salvarea parcului. Avem, astfel, un mandat dat primariei de sector de acesti bucuresteni sa ne ocupam de salvarea si, implicit, de amenajarea parcului", a declarat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1. El a afirmat ca este pregatit pentru a prelua parcul, fiind convins ca acesta va reveni bucurestenilor.

Cele mai citite

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă