21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialBoc vrea o sesiune extraordinara a Parlamentului in ianuarie, pentru buget

Boc vrea o sesiune extraordinara a Parlamentului in ianuarie, pentru buget

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca premierul desemnat Emil Boc a cerut sprijinul grupurilor parlamentare, astfel incat dupa finalizarea bugetului pe 2010, in zilele urmatoare, sa se convoace la incepul lunii ianuarie o sesiune extraordinara a Parlamentului, potrivit Mediafax.

"Presedintele PDL, premierul desemnat Emil Boc, a cerut sprijin grupurilor parlamentare pentru un calendar accelerat, mai intai Guvernul se angajeaza sa finalizeze legea bugetului de stat in urmatoarele zile, in asa fel incat sa se poata convoca in Parlament o sesiune extraordinara in prima jumatate a lunii ianuarie", a spus Flutur.

El a aratat ca, la solicitarea premierul Boc, grupurile vor propune organizarea, in prima jumatate a lunii ianurie, a unei sesiuni extraordinare, pentru depunerea in Parlament a bugetului de stat pe 2010, aratand ca este o urgenta pentru economia Romaniei si pentru toate institutiile care asteapta aceasta constructie bugetara.

Flutur a mai declarat ca in sedinta Biroului Permanent National s-a discutat despre sprijinul parlamentarilor PDL pentru votul de investitura al Guvernului Emil Boc, dar si despre mobilizarea parlamentarilor, atat in privinta audierilor din comisii, cat si a votului de investitura din plenul reunit, de miercuri.

Vicepresedintele PDL a mai spus ca nu s-au stabilit sanctiuni pentru parlamentarii care lipsesc la audieri sau la votul din plenul reunit pentru investirea Guvernului si a aratat ca PDL mizeaza pe votul UDMR, al minoritatilor si al parlamentarilor independenti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă