2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialBoc va participa la semnarea acordului Nabucco

Boc va participa la semnarea acordului Nabucco

Premierul Emil Boc va participa luni, la Ankara, la ceremonia de semnare a acordului pentru construirea gazoductului Nabucco.

Primul-ministru Emil Boc va sustine pozitia oficiala a Romaniei, ca stat angajat in realizarea proiectului Nabucco, atat in calitatea sa de membru al UE, dar si in cadrul relatiilor bilaterale cu statele de tranzit si furnizoare, arata un comunicat al Guvernului remis ziare.com.

Incheierea Acordului Interstatal Nabucco are in vedere stabilirea unei baze juridice si a principiilor care vor duce la concretizarea acestui proiect energetic. Prin semnarea Acordului, statele partenere vor asigura un mediu propice potentialilor investitori si furnizori, cat si garantia implementarii sale.

Acordul Interguvernamental va fi semnat de catre reprezentantii Austriei, Bulgariei, Ungariei, Romaniei si Turciei.

In marja evenimentului, seful Executivului, Emil Boc va avea intrevederi bilaterale cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan si, de asemenea, cu emisarul special al SUA privind problematica securitatii energetice in Eurasia, Richard Morningstar.

Din delegatia care va reprezenta Romania la Ankara mai face parte, alaturi de premierul Emil Boc, si Adriean Videanu, ministrul Economiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă