27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialBoc spune ca isi mentine decizia de a o remania pe Andronescu...

Boc spune ca isi mentine decizia de a o remania pe Andronescu daca aceasta nu renunta la ordin

Premierul Emil Boc a spus luni, la finalul sedintei coalitiei, ca isi mentine decizia privind remanierea ministrul Educatiei in cazul in care aceasta nu va renunta la ordinul privind numirea directorilor de scoli si ca "a mai discutat de atatea ori" cu Ecaterina Andronescu pe acest subiect, transmite NewsIn.

"Daca directorii de scoli vor fi schimbati din ordin al ministrului Educatiei, din acel moment voi proceda la remanierea ministrului Educatiei. Acest ordin este contrar atat legii educatiei nationale, pe care am promovat-o, cat si principiului descentralizarii, prin care lasam prerogativele la nivelul comunitatilor in vederea numirii directorilor de scoli", a spus Boc, dupa sedinta coalitiei, la care a participat si ministrul Ecaterina Andronescu.

Emil Boc a mai spus ca a vorbit cu Andronescu pe acest subiect si, intrebat daca va mai discuta cu ministrul, a raspuns:  "Am mai discutat de atatea ori".  

PDL si PSD s-au contrazis luni, inaintea sedintei coalitiei, pe tema ordinului emis de Ecaterina Andronescu.

Liderul PDL Vasile Blaga a spus luni ca ministrul Educatiei ar trebui "pur si simplu" sa retraga ordinul privind numirea directorilor de scoli, in timp ce social-democratul Liviu Dragnea spune ca ordinul repara numirile politice facute de PDL si ca nu sunt motive pentru remanierea lui Andronescu.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a spus, inainte de sedinta Coalitiei, ca ordinul dat de ministrul Educatiei ar trebui "pur si simplu retras" si a subliniat ca premierul Emil Boc si-a anuntat deja intentia de a o remania pe Ecaterina Andronescu in situatia in care aceasta va refuza.  La randul sau, primul-ministru Emil Boc a raspuns, la intrebarea privind necesitatea retragerii ordinului dat de ministru Educatiei, ca "programul de guvernare se executa, nu se discuta". Mai rezervati in declaratii, democrat-liberalii Gheorghe Flutur si Teodor Stolojan au precizat ca situatia va fi lamurita in urma discutiei din sedinta Coalitiei, dar si dupa ce ministrul Andronescu ii va explica premierului ce a dorit prin emiterea ordinului respectiv.

Secretarul general interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus ca ministrul Andronescu nu are de ce sa fie schimbata, in conditiile in care ordinul dat de aceasta "repara numirile politice pe care le-au facut inspectorii scolari ai PDL". Intrebat daca ministrul Educatiei isi va retrage ordinul, Dragnea a replicat: "De ce sa-si retraga ordinul?".

Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a transmis dumimica premierului Emil Boc sa se ocupe de colegii sai care conduc ministerele economice, respectiv cele conduse de Gheorghe Pogea, Adriean Videanu si Vasile Blaga, pentru a combate eficient criza, si nu de Ecaterina Andronescu. Reactia lui Geoana vine dupa ce sambata, premierul Emil Boc a declarat la Realitatea TV ca nu trebuie sa consulte coalitia daca vrea sa remanieze un ministru, ci este obligat doar sa informeze.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă