9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialBoc: Pensiile se vor majora cu 2% de la 1 octombrie

Boc: Pensiile se vor majora cu 2% de la 1 octombrie

Premierul Emil Boc a declarat luni ca impozitul forfetar va fi restrans de la 1 ianuarie 2010 si va fi aplicat numai pentru anumite domenii. De asemenea, va continua procesul de rambursare al TVA-ului, iar pensiile vor creste de la 1 octombrie cu 2%, transmite RTV. Totodata, Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament pentru Legea salarizarii unice, restructurarea agentiilor guvernamentale, interzicerea cumulului pensie-salariu si Legile educatiei, a anuntat luni premierul Emil Boc.

Premierul a declarat ca in cadrul sedintei de azi s-a discutat despre negocierile cu FMI si Comisia Europeana. "Sustinerea activitatii economice si a mediului de afaceri pentru a putea mentine locurile de munca ale romanilor si a asigura dezvoltare economica. se mentine cota unica de impozitare de 16 la suta, se mentine acelasi nivel al TVA-ului, de la 1 octombrie vom impune masura neimpozitarii profitului reinvestit. De la 1 ianuarie 2010, impozitul forfetar va fi restrans la anumite domenii sau activitati specifice care vor fi decise de specialistii de la Ministerul Finantelor si de cei care lucreaza in domeniul combaterii evaziunii ficale", a spus Boc.

Premierul a mai spus ca va continua procesul de rambursare transparenta a TVA-ului, sustinerea resurselor financiare pentru infrastructura pentru a pastra locurile de munca ale romanilor si pentru a asigura dezvoltarea tarii.

"Administratiile locale vor fi sprijinite cu resurse financiare suplimentare cu doua conditii: sa existe standarde de cost si investitiile sa fie facute in maniera transparenta", a mai spus premierul.

Boc sustine ca, in perioada de criza, locul de muncaal romanului este prioritatea numarul unu. "Vom lua acele decizii care pe de o parte sa neasigure ca mentinem locurile de munca, iar pe de alta parte, vom aplica acele restructurari si reduceri in masura in care locul de munca va fi pastrat dar vor fi reduse si cheltuielile asa cum ne cer standardele de cost", a declarat Emil Boc.

Emil Boc a mai spus ca pensiile se vor majora cu 2% de la 1 octombrie. De asemenea, Guvernul isi va asuma raspunderea pe legea cumulului pensie-salariu.

Cele mai citite

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă