27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialBoc: Nu vom sprijini reconstrucţia caselor în zonele inundabile

Boc: Nu vom sprijini reconstrucţia caselor în zonele inundabile

Premierul Emil Boc, care a participat la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, a anunţat că prioritatea o reprezintă refacerea Dorohoiului, pentru „a aduce şi aici normalitatea”. Guvernul nu va finanţa reconstrucţia caselor aflate în zonele inundabile, a precizat Boc, citat de Agerpres.

 

El a cerut populaţiei şi autorităţilor locale, care doresc să reconstruiască locuinţele în zonele inundabile, să îşi asume atât riscul, cât şi cheltuielile.

„Un lucru să fie foarte clar! Nu vom sprijini reconstrucţia caselor în zonele inundabile, adică în albia râurilor şi în alte zone stabilite de către cei abilitaţi. Acolo, noi nu ne vom mai implica. Dacă vreţi să o faceţi sau dacă oamenii vor să o facă, să o facă pe cont propriu. Să nu mai spere vreodată la vreun sprijin din partea statului. Acolo nu se va putea ridica sub nicio formă, pentru că ce clădim ziua stricăm noaptea”, a avertizat Boc.

Autorităţile locale din judeţele afectate de inundaţii pot cheltui fondurile bugetare din trimestrul IV în trimestrul III, a mai declarat premierul Emil Boc.

„Printr-o derogare de la regulă, care poate afecta încadrarea noastră în ţinta de deficit bugetar pe trimestrul III, am decis ca pentru judeţele afectate de inundaţii, precum Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, să luăm această decizie, pentru a putea oferi un sprijin şi sub acest aspect”, a afirmat Boc, la începutul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

Şeful Executivului susţine că decizia a fost luată împreună cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, prezent şi el la Botoşani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă