26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialBoc:Ministerul Transporturilor a "repus pe roate România"

Boc:Ministerul Transporturilor a „repus pe roate România”

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că apreciază eforturile Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru atragerea de bani de la UE şi că instituţia „a repus România pe roate” în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, potrivit Mediafax.

„Ministerul Transporturilor a repus România pe roate din punctul de vedere al absorbţiilor fondurilor europene şi acest lucru se vede prin licitaţia pentru Coridorul IV”, a afirmat Boc, prezent la semnarea contractului pentru construcţia depoului şi staţiei Valea Ialomiţei de pe Magistrala 5 de metrou.

Boc a spus că proiectul staţiei şi depoului Valea Ialomiţei va fi finanţat în proporţie de 50% de BEI şi 50% de guvern. „Acest proiect va fi finanţat şi de guvern, pentru că o capitală nu se poate dezvolta fără un metrou la standarde europene”, a mai spus premierul.

În luna martie ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat că vrea să crească rata de absorbţie a fondurilor europene cu 16 puncte procentuale, de la 4% la 20% la finele acestui an.

„În ultimele luni am crescut rata de absorbţie de la 32 milioane euro la 113 milioane euro, adică de la puţin peste 1% la 4% (…) Cred că vom reuşi să absorbim cea mai mare parte a fondurilor, cu toate că este un efort gigantic. Vom creşte până la 20% rata până la sfârşitul lui 2011, iar 2013 va fi anul în care vom avea în exploatare 800 de kilometri de autostradă”, a spus Boagiu la acea dată.

Ea a arătat că pentru a ajunge la o rată a absorbţiei de 20%, plăţile de la Comisia Europeană trebuie să crească de la 113 milioane euro la 500 milioane euro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă