5.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialBoc: Guvernul nu intentioneaza sa majoreze imprumutul FMI

Boc: Guvernul nu intentioneaza sa majoreze imprumutul FMI

Guvernul nu intentioneaza sa solicite FMI majorarea fondurilor imprumutate si nici sa modifice indicatorii macroeconomici stabiliti in primavara, in conditiile in care evolutia economiei in primul semestru va fi analizata dupa 15-20 iulie, cand vor fi primite date oficiale, a declarat premierul Boc, citat de Mediafax.

"In politica economica nu s-a schimbat nimic de ieri pana azi, tot ce a fost valabil ieri este valabil si astazi. Asteptam evaluarea oficiala a economiei la sase luni si vom face o analiza la sange. Deocamdata nu avem in vedere majorarea cotei unice de impozitare si a TVA sau modificarea indicatorilor macroeconomici", a spus Boc, intrebat de presa pe aceasta tema.

Intrebat in continuare de jurnalisti daca Romania intentioneaza sa solicite FMI majorarea valorii imprumutului, premierul a raspuns de asemenea negativ.

"De-abia am primit imprumutul. Intai sa cheltuim banii pe care ii avem", a spus Boc, amintind ca Guvernul doreste insa sa solicite FMI majorarea deficitului pentru investitii.

Potrivit ziarului german Handelsblatt, preluat de Reuters, cel putin 10 state din Europa de Est discuta cu Fondul Monetar International (FMI) pe marginea unor pachete de finantare externa, Romania, Ucraina, Serbia, Belarus si Letonia dorind devansarea transelor sau majorarea fondurilor imprumutate.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 644: Stoltenberg subliniază diferențele dintre conflictele din Ucraina și Gaza

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt...
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat...
Ultima oră
Pe aceeași temă