13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialBoc cere demiterea "fără somaţie" a celor care nu combat evaziunea

Boc cere demiterea “fără somaţie” a celor care nu combat evaziunea

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor implicaţi să finalizeze proiectul de combatere a evaziunii fiscale până la şedinţa de miercuri a Guvernului, pentru a fi dezbătut în primă lectură, şi să îi schimbe “fără somaţie” pe şefii structurilor din subordine care nu acţionează împotriva evazioniştilor, scrie Mediafax.

Solicitarea a fost formulată în reuniunea de sâmbătă, de la Guvern, a comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, din care fac parte reprezentanţi ai ministerelor Finanţelor, Internelor, Justiţiei, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Parchetului General.

La începutul şedinţei, în faţa jurnaliştilor, premierul a susţinut un scurt discurs în care a arătat că orice leu în plus colectat din combaterea evaziunii fiscale este utilizat pentru investiţii, salarii şi pensii şi că nu este normal să reduci salarii şi pensii, dar să nu intervii împotriva evaziunii.

“Nu poţi cere oamenilor reduceri de salarii şi pensii şi să accepţi în continuare evaziunea. Evazioniştii nu plătesc pensii şi dacă autorităţile nu îşi fac datoria, înseamnă că statul este pus în pericol. Vă cer să-i schimbaţi fără somaţie pe cei care nu aplică programul Guvernului împotriva evaziunii fiscale, nu avem timp să mângâiem pe creştet. Cine nu aplică programul Guvernului pleacă”, a spus Boc miniştrilor, în faţa presei.

El a cerut ca proiectul legislativ al Guvernului de combatere a evaziunii fiscale să fie definitivat până miercuri şi să fie urmat de măsuri organizatorice ferme de aplicare. Proiectul va fi discutat în şedinţa de miercuri a Executivului, în primă lectură.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat anterior că va avea, miercuri, o discuţie cu membrii Guvernului. Guvernul a elaborat deja un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru combaterea evaziunii fiscale, convenit în scrisoarea de intenţie cu FMI.

Cele mai citite
00:00:34

VIDEO. Un grup de extremă dreapta francez protestează față de moartea unui adolescent

Aproximativ 200 de membri și simpatizanți ai grupărilor de extremă dreapta s-au alăturat vineri seara (1 decembrie) unui protest la Paris, în urma uciderii...

Starea de sănătate a Papei Francisc se „ îmbunătățește”

Starea de sănătate a Papei Francisc, care suferă de o bronşită ce l-a obligat să îşi anuleze deplasarea la Dubai pentru COP28, se "îmbunătăţeşte",...

O celebră actriță s-a înscris în AUR la Congresul de la Alba Iulia

Ramona Bădescu, actriță notorie în spațiul public, s-a alăturat Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), aceasta fiind prezentă sâmbătă la Congresul Extraordinar al partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă