22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialBoc: A treia transa va fi folosita tot pentru deficit

Boc: A treia transa va fi folosita tot pentru deficit

A doua transa din imprumutul acordat de Fondul Monetar International va fi primita de Romania in perioada imediat urmatoare, iar jumatate din fonduri vor intra in Trezorerie pentru finantarea deficitului bugetar, acelasi mecanism urmand sa fie aplicat si pentru a treia transa,a afirmat premierul Boc, citat de Mediafax.

"A doua transa din acordul cu FMI va veni in Romania imediat, in perioada imediat urmatoare, iar jumatate din suma va merge la Banca Nationala si jumatate la Trezoreria Statului, pentru finantarea deficitului bugetar, acelasi lucru fiind aplicabil si pentru a treia transa, din luna decembrie", a spus premierul, in sedinta de marti a Guvernului.

El a apreciat ca aprobarea de catre board-ul FMI a scrisorii suplimentare la acordul stand-by reprezinta o recunoastere a faptului ca Executivul si-a respectat angajamentele stabilite pana in prezent cu institutia financiara si Comisia Europeana.

Guvernul s-a reunit, marti, in sedinta, pentru a aproba scrisoarea suplimentara de intentie la acordul stand-by incheiat de Romania cu Fondul Monetar International, care a permis acordarea celei de-a doua transe din imprumut.

Surse oficiale au declarat anterior, agentiei Mediafax, ca scrisoarea suplimentara va fi aprobata de Guvern prin ordonanta de urgenta.

Boardul FMI a aprobat, marti, scrisoarea suplimentara la acord, cea de-a doua transa, din care jumatate va merge la acoperirea deficitului bugetar, dar si recomandari care trebuie avute in vedere de urmatoarea misiune de experti care va veni la Bucuresti pentru a doua evaluare, a spus, pentru Mediafax, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă