27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialBobby Păunescu, despre declarațiile lui Tudose privind băncile: E o mișcare de...

Bobby Păunescu, despre declarațiile lui Tudose privind băncile: E o mișcare de marketing politic care ține la români. Îi va crește popularitatea. E în linie pentru a deveni șeful PSD

Declarația premierul Tudose potrivit căreia nu are conturi deschide la bănci, iar salariul îl primește în plic este "o mișcare de marketing politic care ține la români", a declarat cineastul Bobby Păunescu, la emisiunea X-PRESS, moderată de directorul editorial al ziarului RL, Sabin Orcan.

"Avem de-a face cu o mișcare de marketing politic care ține la români. Toți au probleme cu băncile. E o chestiune care afectează o masă importantă. Dar Tudose a aruncat o declarație populistă, fără să aibă în spate o idee practică. Astfel, se slăbește sistemul bancar, se dezvoltă o chestiune de credibilitate enormă la nivel internațional.

Prim-ministrul e cel care conduce mașina numită România, dar el afirmă că băncile sunt, de fapt, mafioți și nu ne explică ce măsuri a luat în acest sens și ne obligă să trecem totul la pungă. Este un limbaj către popor. Are un obiectiv care îi va crește popularitatea", a declarat omul de televiziune.

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat că o persoană care este "dusă de nas atât de ușor de bănci nu poate fi numită nici contabil la o firmă și sub nicio formă, premier al unei țări".

"Măsura SPLIT TV este benefică băncilor. Se vor dubla toate comisioanele. Dacă poți să fii dus de nas de bănci cât să ți se ia banii din cont, nu poți să fii numit nici măcar contabil la o firmă și sub nicio formă premier al unei țări". 

Pemierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la România TV, că a avut o experienţă neplăcută cu băncile şi că refuză ca salariul să-i fie pus pe card pentru ca banca să nu beneficieze de comision la fiecare retragere, Tudose afirmând că ”nu-l merită”.

”Am refuzat să-mi pun leafa pe card ca să-i dau băncii câte doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită.”

Când i s-a atras atenţia că s-ar putea crede că recentele sale critici la adresa băncilor ar fi expresia unei atitudini subiective, premierul a admis că a existat un episod neplăcut în relaţia cu o bancă.

”Personal, eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»”, a relatat Tudose.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă