26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialBlaga: DGIPI trebuie sa faca ce scrie regulamentul, nu sa se substituie...

Blaga: DGIPI trebuie sa faca ce scrie regulamentul, nu sa se substituie SRI

Candidatul pentru postul de ministru de Interne, Vasile Blaga, a precizat, marti, la audierea in comisiile parlamentare, ca DGIPI este o structura constituita doar sa dea informatii pentru a prinde hoti, retele de crima organizata si pentru protectia interna a ofiterilor si nu sa se substituie SRI, informeaza Mediafax.

"DGIPI trebuie sa faca ce scrie in regulamentul ei, si anume trebuie sa dea informatii pentru a prinde hoti, retele de crima organizata si protectia interna a ofiterilor nostri. Atat", a afirmat Vasile Blaga raspunzand unor intrebari ale parlamentarilor din comisii.

Blaga a adaugat ca DGIPI nu trebuie sa substituie SRI, care actioneaza pe teritoriul tarii, aratand ca si armata are propriul sistem de informatii.

Potrivit lui Blaga, DGIPI trebuie sa evite paralelismul si sa-si faca treaba.

Vasile Blaga a mai precizat, raspunzand intrebarilor unor deputati, ca in 2010 este prognozat un buget pentru MAI de 2,02% din PIB. El a aratat ca fiecare ministru incearca sa primeasca mai mult, referindu-se astfel la intrebarea daca ii ajung fondurile alocate pentru a-si duce la indeplinire programele.

Intrebat in legatura cu intarirea sigurantei cetatenilor, Vasile Blaga a aratat ca MAI se ocupa cu cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, precizand ca trebuie modificata legislatia, spre exemplu cea privind licentierea firmelor de paza.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă