21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialBiroul Electoral Iasi, in razboi cu bloggerii

Biroul Electoral Iasi, in razboi cu bloggerii

» Reprezentantii Biroului Electoral Municipal (BEM) Iasi sustin ca doi bloggeri au incalcat Legea Electorala. BEM le-a reprosat ziaristilor ieseni Florin Ghetau si Iulian Micu faptul ca au publicat pe paginile personale de internet un exit-poll cu procentele candidatilor in turului doi de la Iasi, Gheorghe Nichita si Dumitru Oprea, inainte de ora 21.00, respectiv momentul inchiderii urnelor.

"Noi nu am sanctionat bloggerii in nici un fel, noi doar am constatat ca in spatiul public, internetul, s-au prezentat niste informatii care nu trebuiau sa fie prezentate, conform legii. Am fost sesizati si am accesat cele doua bloguri, observand ca, intr-adevar, sunt publicate rezultatele unor sondaje inainte ca procesul de votare sa fie incheiat. Conform legii, nu puteam da nicio sanctiune. Am constatat doar incalcarea articolelor legii respective, fara sa dam vreo sanctiune, pentru ca am vrut sa se stie ca nu este in regula sa se prezinte rezultatele unor sondaje inainte de incheierea votarii", a sustinut magistratul Codrin Pristavu, presedintele Biroului Electoral Municipal Iasi.

In replica, cei doi bloggeri apostrofati au calificat aceasta atentionare drept o interpunere intr-un spatiu privat al fiecaruia. "Decizia BEM de mai sus ma face sa cred ca acesti judecatori nu inteleg notiunea de spatiu virtual, nu inteleg internetul, nu inteleg bloggeritul, nu inteleg notiunea de informatie publica neselectiva intr-un mediu autocreator, virtual", crede Iulian Micu pe blogul personal. si Florin Ghetau a tinut sa-si exprime indignarea fata de atitudinea BEM: "Un blog nu e un ziar, nu e televiziune, nu e site de stiri, nu face parte dintr-o institutie media. E doar spatiul in care o persoana privata scrie ce ii trece prin cap. Daca BEM crede ca e contraventie sa publici pe blog sondaje in ziua votului, sa ma astept ca si CNA sa ma sanctioneze pentru injuraturile pe care le-as scrie uneori pe blog si pe care le mai folosesc in spatiul public (terasa, coada la lapte, trafic blocat etc). Are logica, nu?", s-a intrebat bloggerul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă