9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialBir pe vizitele nocturne in caminele studentesti

Bir pe vizitele nocturne in caminele studentesti

In campusurile studentesti din Iasi se percepe o taxa pentru noaptea petrecuta impreuna cu iubitul sau iubita.
Studentii Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi care vor sa ramana peste noapte in camera de camin a “jumatatii” trebuie sa scoata din buzunar 250.000 de lei. Conducerea universitatii a introdus aceasta taxa nocturna pentru iubaretii care vor sa intarzie dupa ora 23.00 in “iatacul” prietenei sau in dormitorul amantului.
Initiativa a starnit protestele studentilor, care sustin ca este “mai ieftin sa mergi la fetele din gara decat la prietena in camera”. Unii portari ai caminelor au chitantiere, altii nu au, “taxa pe amor” fiind perceputa dupa o negociere aprinsa.
Initial, regulamentul de ordine interioara prevedea ca studentii care nu sunt cazati in camin sa nu intarzie la colegi dupa ora 23.00, cerinta adesea nerespectata. “Nu mi se pare normala aceasta taxa. Cred ca este o mare vrajeala. Un fel de a spune: "Hai, lasa si tu ceva aici, ca sa stai in noaptea asta!". Banii astia nu stim unde ajung, ca uneori ne dau chitanta, alteori nu”, a precizat Valentin U., student la Facultatea de Filosofie.
Indiferent de protestele studentilor, “taxa pe amor” ramane in picioare si va fi platita de toti studentii care doresc sa innopteze “in deplasare”.

Cele mai citite

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...
Ultima oră
Pe aceeași temă