39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialBiografie: Nou-venit in Guvern, Orest Onofrei, de la Herghelia Radauti la sefia...

Biografie: Nou-venit in Guvern, Orest Onofrei, de la Herghelia Radauti la sefia Ministerului Agriculturii

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei, desemnat pentru functia de ministru al Agriculturii, este absolvent al Facultatii de Medicina Veterinara si a fost, pe rand, medic veterinar la Herghelia Radauti, sef al DSV Suceava, consilier judetean, deputat, prefect, subprefect si acum senator, potrivit Mediafax.

Orest Onofrei locuieste in municipiul Suceava, are 51 de ani, este casatorit si are trei fiice.

El este doctor in stiinte veterinare, a absolvit si cursurile Facultatii de Inginerie si Management agro-turistic, are master in administratie publica, a absolvit cursurile Institutului National de Administratie si pe cele ale Colegiului National de Informatii.

Onofrei a fost medic veterinar la Herghelia de la Radauti, director al Directiei Sanitare Veterinare Suceava intre 1996 si 2001, a fost ales in noiembrie 2004 deputat PNL de Suceava, dar in ianuarie 2005 a renuntat la mandat fiind numit prefect de Suceava, functie pe care a detinut-o pana in primavara anului 2008, cand a fost numit subprefect, functie la care a renuntat in august 2008 cand s-a inscris in PDL si a candidat pentru Senat din partea acestui partid, fiind ales senator in colegiul nr. 2.

In prezent, este secretar al Biroului Permanent al Senatului.

Onofrei a fost membru PNTCD din 1990, iar in 1996 a fost ales consilier judetean PNTCD in CJ Suceava. A detinut in organizatia judeteana Suceava a PNTCD mai multe functii de conducere ajungand presedinte al organizatiei judetene, iar in 2002 a fost ales si vicepresedinte al PNTCD. Din anul 2003, Onofrei s-a inscris in PNL, fiind ales in 2005 presedinte al organizatiei PNL Suceava.

In 2006, cand era prefect de Suceava, a renuntat la calitatea de membru de partid, iar in 2008 s-a inscris in PDL si a candidat pentru Senat.

El este, in prezent, prim-vicepresedinte al organizatiei PDL Suceava.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă